Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen na een inbraak

Wanneer er bij u thuis is ingebroken, brengt dit naast schade ook veel emoties teweeg. Een onbekende heeft met zijn of haar handen aan uw eigendom gezeten en dat in uw eigen woning. Vindt een inbraak plaats, terwijl u boven ligt te slapen, dan is de impact vaak nog een stuk groter. U zult zich misschien gaan afvragen wat er had kunnen gebeuren, als u de inbreker op heterdaad betrapt zou hebben. Wat uw situatie ook is, na een inbraak moet er veel geregeld worden. Onderneem de volgende stappen om de schade te beperken.

 

Schakel de politie in

 

Mocht het zo zijn dat u de inbreker betrapt tijdens de inbraak, dan is het bellen van 112 de juiste stap. Hierdoor kan de politie direct op zoek gaan naar de dief en hopelijk uw spullen onderscheppen. In de meeste gevallen merkt u pas na afloop dat er een inbraak is geweest. Ook dan is het bellen van de politie het eeste dat u doet, maar dan via het landelijke telefoonnummer: 0900-8844. De politie zal bij u thuis kijken of er sporen van de dader zijn achtergelaten. Het melden van een inbraak is ook een voorwaarde voor een eventuele uitkering van uw verzekering. De politie zal u een aangifteformulier overhandigen. Deze heeft u nodig voor de verzekering.

 

Laat gestolen bankpassen blokkeren

 

Voorkom dat de dief er na de inbraak met al uw geld vandoor gaat en bel direct uw bank om uw bankpas te laten blokkeren. Hetzelfde geldt voor uw mobiele telefoon, als deze gestolen is. Laat het u niet gebeuren dat de inbreker op uw kosten ellenlange gesprekken gaat voeren. Als u de belangrijkste zaken heeft geregeld, is het tijd om een nieuwe inbraak te voorkomen. Dit doet u door de beveiliging van uw woning op te schroeven.

 

Beveilig uw huis!

 

Voor het vervangen van sloten of advies over de beveiliging van uw huis is Slotenmaker Tilburg het adres bij uitstek. Om uw gevoel van veiligheid zo snel mogelijk terug te vinden, is het belangrijk om uw woning zo snel als het kan inbraakwerend te maken. Gelukkig heeft Slotenmaker Tilburg de mogelijkheid om gebruik te maken van spoedservice. Hierdoor gaat er geen onnodige tijd verloren.

 

Inbraakpreventie

 

Zodra Slotenmaker Amersfoort bij u is aangekomen, zal in kaart worden gebracht hoe de inbraak heeft kunnen gebeuren. Inbrekers kiezen altijd voor de zwakste plek om uw huis te betreden. Het is goed om al uw ramen en deuren door Slotenmaker Amersfoort te laten controleren. 

Voor het hang- en sluitwerk zal Slotenmaker Tilburg een slot met kerntrekbeveiliging plaatsen. In overleg met u zal worden gekozen voor een slot met meerpuntssluiting om extra veiligheid te creëren. Pas als u kunt vertrouwen op een goede inbraakpreventie zal het gevoel van veiligheid terugkomen. 

 

Verzekering op de hoogte brengen

 

Wanneer de meest heftige emoties wat zijn afgezwakt, is het tijd om de verzekering op de hoogte te brengen van de inbraak. Zij zullen u vragen om een schadeformulier in te vullen. Hierop geeft u aan welke goederen zijn ontvreemd tijdens de inbraak. Bovendien zal de verzekeraar vragen om het aangifteformulier dat de politie u heeft gegeven, als bewijs dat u recht heeft op schadevergoeding.

 

Slachtofferhulp

 

Een inbraak gaat u niet in de koude kleren zitten. Wanneer u merkt dat u er mentaal of fysiek last van krijgt, is het inschakelen van slachtofferhulp aan te raden. Voorkom dat u bij elk geluid schrikt en laat uw woonplezier weer terugkomen door hulp te vragen voor het verwerken van dit trauma. Door gebruik te maken van slachtofferhulp, kunt u worden geholpen met de stress die de inbraak tot gevolg had en u leert omgaan met het verlies van waardevolle spullen. Laat de inbraak uw leven niet nog verder bepalen en zorg dat u alle maatregelen treft die een volgende inbraak en de bijkomende onzekerheden voorkomen. Met een goede inbraakpreventie via de slotenmaker heeft u dit voor een belangrijk deel gerealiseerd.