Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder. Het is een apparaat waar je ongetwijfeld al ooit eens over gehoord hebt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je meteen ook weet wat het is en wat het doet. Ben jij op zoek naar informatie over een waterontharder? Heb je graag wat meer informatie over de werking? Ben je benieuwd naar de voordelen van een waterontharder? Dan zit je hier goed!

Wat is het?

Een waterontharder is een apparaat dat aangesloten wordt op de waterleiding. In essentie zorgt het toestel ervoor dat het water minder kalk bevat. Het is om deze reden dat een waterontharder ook wel eens een waterverzachter of waterontkalker wordt genoemd. De waterontharder werd ontwikkelt omdat het water dat uit de kraan komt altijd een bepaalde hoeveelheid kalk bevat. Na verloop van tijd kan kalk samenklitten en kalkaanslag veroorzaken op jouw apparaten of in jouw waterleidingen. Niet toevallig vind je op de markt heel wat producten terug die specifiek zich richten op ontkalken. Niet toevallig is kalkaanslag één van de grote killers van producten zoals koffieapparaten, waterkokers, wasmachines en droogkasten.

Wat zijn de voordelen?

Een waterontharder is geen goedkoop apparaat. Toch valt het zeker te overwegen om er eentje in huis te halen. Zogenaamd zacht water door jouw leidingen laten lopen biedt immers heel wat voordelen. Om er maar een paar te geven: jouw elektronische toestellen lopen minder gevaar op kalkaanslag en hun levensduur krijgt dan ook een gevoelige boost. Je kan besparen op stookkosten doordat jouw cv-installatie efficiënter werkt met zacht water. Wasproducten werken beter in zacht water. Ten slotte is het gebruik van een waterontharder ook een win voor het milieu door alle voorgaande voordelen.

Vergeet het onderhoud niet!

Koop je een waterontharder in Den Haag of eender waar anders in het land? Dan kan je best ook wel ervoor zorgen dat je het toestel het juiste onderhoud blijft geven. Om de goede werking te garanderen kan je beste één keer per jaar een groot onderhoud laten uitvoeren. Een dergelijk onderhoud meet de waterhardheid, controleert de onderdelen en vervangt eventueel kapotte elementen. Dit consequent blijven uitvoeren en door professionals laten doen zorgt ervoor dat jouw waterontharder een duurzaam product is en blijft. Zo blijf je langer genieten van de vele voordelen!