Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Voeg een deurluifel toe aan jouw huis!

Overweeg jij een deurluifel te installeren voor je woning? Naast de duidelijke functie van een voordeurluifel zijn er nog heel wat voordelen die deze met zich meebrengt. In dit artikel kom je erachter welke die zijn, en geven we je ook enkele handige tips om de juiste deurluifel te kiezen voor jouw woning.

Het weer

Het eerste waar je aan denkt als het gaat om functionele redenen voor het installeren van een deurluifel, is bescherming of afdekking bij slechte weersomstandigheden zoals regen en sneeuw. Door een deurluifel aan te brengen voor je huis, zorg je ervoor dat bezoekers niet in de regen of sneeuw hoeven te wachten. Zo kun je heel even schuilen tot de deur opengemaakt wordt of tot het wat makkelijker is te vertrekken—denk bijvoorbeeld aan de postbode in onweer. Ook zal je bij onweer geen regen of sneeuwval naar binnen krijgen als de deur bijvoorbeeld openstaat.

Deurluifel

De uitstraling en veiligheid

Maar ook de esthetica van je woning krijgt een upgrade met een deurluifel. Met een deurluifel kan je je voordeur “aankleden”—zeker iets dat een ieder wilt! Je huis krijgt dan een beter aanzien en kan zelfs helpen als je het eventueel besluit te verkopen.

Maar dan denk je zeker dat de uitstraling alleen te merken is bij dag, maar nee hoor, ’s avonds boek je zelfs meer punten voor esthetica door bijvoorbeeld lichten te bevestigen aan de luifel. Dan valt je woning zelfs ’s avonds op, vooral als je gekleurde lichtjes aanbrengt. Je kunt zelfs kiezen voor luifels met ingebouwde LED verlichting—ja, die bestaan ook! Tegelijkertijd is het ook veilig met verlichting als je bijvoorbeeld laat naar huis komt, maar het is ook gewoon fijn dat de verlichting je helpt de sleutel te vinden en gelijk de deur te openen.

De beste voordeurluifel kiezen

Alhoewel je de neiging hebt om een luifel te kiezen met het grootst beschikbare oppervlak, is het eigenlijk niet zo handig als het gaat om de constructie-eisen en de kosten voor montering ervan. Het gaat immers veel moeilijker om een luifel met zo een uitkraging te bevestigen, de kosten liggen hoog, en het is vaak niet de beste optie voor jouw situatie.

Het is ook belangrijk om te denken aan de bevestiging van de luifel aan de wand. Het kan voorkomen dat jij niet zoveel geluk hebt om gelijk een voordeurluifel aan te brengen. Misschien staan ramen, dakgoten of regenpijpen in de weg, of kunnen de steunen voor bevestiging niet aangebracht worden vanwege een ongepaste ondergrond. Heel vaak kun je met andere afmetingen van de luifel deze problemen oplossen. Als dit toch geen optie is, zul je moeten werken aan de nodige aanpassingen alvorens de luifel te installeren.

Er zijn heel wat voordelen die een voordeurluifel met zich meebrengt zoals afdekking, mooie uitstraling en veiligheid, maar voor het beste resultaat is het van belang dat je de juiste deurluifel kiest voor jouw woning, zowel voor esthetische als praktische redenen. Maar als het eenmaal is geïnstalleerd, heb je heel wat pret!