Re-direct
Image default
Financieel

Uitvaartverzekering: Dela of Monuta?

Uitvaartverzekering: Dela of Monuta?

Er komt een moment in je leven dat je beslist om wel of geen uitvaartverzekering te nemen. Dit is namelijk één van de weinig verzekeringen welke niet verplicht is. En bij weinig spaarcenten of nalatenschap is het zeker verstandig om de kosten voor je eigen uitvaart te kunnen dekken. Daarom is een uitvaartverzekering vergelijken een absolute must. De 2 begrafenisverzekeringen welke je telkens terug ziet komen zijn Dela en Monuta, maar welke van deze ga je kiezen? Zorgvergelijker zocht het uit.

De verschillen en overeenkomsten

Zorgvergelijker deed onderzoek naar de verschillen tussen Dela en Monuta. De resultaten geven een interessante inkijk in welke polis je het beste kan kiezen. De meest belangrijke tonen met in deze top 5.

Dela of Monuta?

  1. Kinderen: Bij Monuta tot 18 jaar gratis meeverzekerd, bij Dela niet
  2. Looptijd premie betalen: Bij beide tot aan het overlijden
  3. Type polis: Natura en kapitaal, dus in diensten of uitkering in geld
  4. Dela komt in de meeste berekeningen als meest goedkope uitvaartverzekering naar voren
  5. Dela biedt ook overlijdensrisicoverzekering, Monuta richt zich puur op de uitvaartverzekering

Premie stijgt bij beide

Uit meerdere jaarlijkse steekproeven blijkt dat de premies regelmatig worden verhoogd. Dat is de trend welke afgelopen jaren duidelijk zichtbaar is. De heeft er alles mee te maken dat de kosten blijft stijgen. Rouwkaarten, de grafkist, uitvaartverzorger, koffietafel, begrafenis of crematie en overige kosten blijven stijgen. Doordat er continue inflatie is worden deze bedragen ook steeds hoger. Zowel Dela evenals Monuta voeren los van elkaar met enige regelmaat veranderingen door in de premie.

Uitvaartverzekering vergelijken

Bij het vergelijken zijn er een paar gegevens welke voor een belangrijk deel de hoogte van de premie bepalen:

  • Leeftijd waarop je gaat afsluiten. Hoe jonger, des te lagere premie je levenslang betaald.*
  • Het type polis dat je kiest: Naturapolis of kapitaalverzekering (uitkering in diensten, of vast vrij besteedbaar geldbedrag)
  • Hoogte van de polis. De meest voordelige polissen zijn er met een dekking van circa € 5.000,0-. Je kan tot ruim boven de € 10.000,- aan dekking kiezen.

De levenslange te betalen premie wordt nooit gedurende de looptijd van de polis verhoogd. Conclusie: wacht niet te lang en vergelijk goed door bovenstaande informatie te gebruiken.