Re-direct
Image default
Financieel

Dit zijn de mogelijkheden voor geld lenen als zzp’er

Het kan heel normaal zijn dat je als zzp’er in een situatie komt waarbij je meer geld nodig hebt dan dat je tot beschikking hebt. Je wilt bijvoorbeeld een zakelijke investering doen, je moet schulden aflossen of je wilt een pand aanschaffen. Als zzp’er is het niet gemakkelijk om geld te lenen. Dit omdat je geen vast inkomen hebt met een contract. Toch zijn er verschillende manieren om dit wél te regelen. Want als je voor onverwachte kosten komt te staan, wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben. 

Zakelijke rekening 

Je kan bij verschillende kredietverstrekkers een zakelijke lening afsluiten. Nu zul je misschien denken, moet ik dan mijn jaarcijfers laten zien? Of krijg ik een BKR-registratie? 

Dat is niet altijd zo. En zeker als je een startende ondernemer bent zijn dit erg fijne voordelen. Dit betekent helaas niet dat je zomaar een zakelijke lening kunt afsluiten. Er zijn wel een aantal zaken waar je aan moet voldoen. Die zijn als volgt: 

  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als eenmanszaak, NV of VOF.

  • Je bedrijf is financieel gezien stabiel of je hebt een goed plan.

  • Je bedrijf is gevestigd in Nederland. 

De mogelijkheden 

Het mogelijke geldbedrag dat jij als zzp’er kan lenen is afhankelijk van een aantal zaken. Zo moet je vaak een minimale omzet hebben. Maar bij een partij als Qeld kan dit al vanaf €1.000,-. Daarnaast moet je voor een x aantal maanden ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ook dit kan al vanaf één maand. Ben je benieuwd naar de kredietverstrekkers en wil je graag het één en ander vergelijken, dan kan je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. 

 

Een microlening voor zzp’ers

Even krap bij kas en een klein bedrag nodig? Ook dan is het mogelijk om een lening af te sluiten. Dit wordt ook wel een micro-lening genoemd. Denk aan bedragen tussen de €100 en €2.500. Het voordeel van deze kleine bedragen is dat er vaak weinig eisen zijn en dat je binnen korte tijd al toegang hebt tot het geleende bedrag. Benieuwd naar de verschillende kredietverstrekkers en hun voordelen? Bekijk dan hoe je geld leent als zzp’er

 

Hopelijk hebben we je hiermee voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden om als zelfstandig ondernemer geld te lenen. Veel succes bij het vinden van de juiste kredietverstrekker.