Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Hoe vraag je meer geld als ondernemer? Explained!

Hoe vraag je meer geld als ondernemer? Explained! 

Je tarieven verhogen als ondernemer is altijd een beetje spannend. Met de huidige inflatie is het echter wel heel belangrijk dat je goed aan jezelf blijft denken. Het leven wordt duurder, de horeca wordt duurder, de supermarkt wordt duurder, eigenlijk alles wordt alleen maar duurder dus mag je ook meer gaan verdienen als ondernemer. Wij begrijpen als geen ander dat het wel spannend is om meer te gaan vragen aan je klanten. Weet je niet goed hoe je dit aanpakt of vind je het spannend? Check dan deze tips: 

 

 1. Communicatie is key 

  Wanneer jij je prijzen omhoog wil gooien is het van groot belang dat je dit goed communiceert met je klanten en dat je de klanten op tijd op de hoogte brengt van deze veranderingen. Het geeft hun de tijd om erover na te denken en op hen beurt begrip te tonen en ze kunnen vast wennen aan het idee.

 

 1. Persoonlijke communicatie

  Vooral met klanten die je vaak spreekt is het niet alleen belangrijk om op tijd te communiceren, het is ook fijn om dit op een persoonlijke manier te doen. Bel eerst even met je opdrachtgever of klant voordat je ze per mail laat weten dat de prijzen omhooggaan. Zo kun je ze met een persoonlijke touch benaderen en ook in je mail aangeven dat je ze telefonisch al ingelicht had. Daarnaast komt het je reputatie ook ten goede wanneer je de moed toont en de moeite neemt om ze persoonlijk op te bellen over de komende veranderingen.

 2. Biedt geen ruimte voor discussie of onderhandeling

  Wees krachtig, kort en bondig in je uitleg waarom je precies de prijzen verhoogd. Vergeet niet dat je volledig in je recht staat en dat jij zelf bepaald hoe duur jouw dienst is. Mensen betalen voor je kwaliteit en professionaliteit. Wanneer je te langdradig bent in je uitleg of er een duidelijke twijfel hoorbaar is in de manier waarop je communiceert nemen klanten en/of opdrachtgevers deze ruimte graag om te proberen te onderhandelen. Dit wil je ten alle tijden voorkomen. 

 

 1. Vaste klanten krijgen een aanbieding

  Als ondernemer heb je vaak erg veel aan vaste klanten of opdrachtgevers. Deze stabiele omzet is erg prettig en helpen je groeien op de lange termijn. Ook zorgt het voor een bepaalde routine in je werk, dit mag je dan ook absoluut belonen. Wanneer je een korting of aanbieding maakt, richt je dan dus voornamelijk op je vaste klanten en laat hun ook voelen wat ze jou waard zijn! 

 

Als ondernemer investeren in crypto? Check dit! 

Heb je er al wel eens over nagedacht om je geld te investeren in crypto? Neem dan eens een kijkje op Anycoindirect voor ontzettend veel mogelijkheden en een heldere uitleg.  

https://anycoindirect.eu/nl