Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Waarom zou je een smart hub nodig hebben?

Erg veel mensen die wij spreken hebben interesse in slimme producten. De ene wil graag een lamp van Philips Hue, maar een deurbel van het mateloos populaire Google Nest. Rookmelder willen ze graag in huis van Bosch en een stofzuiger natuurlijk van iRobot. Wie wil er nog geen Roomba hebben? Het is wel zeker het beste merk. Helemaal als je gaat voor de Roomba i7 of de I9. De +-versie leegt zichzelf, zodat je zelf helemaal niets meer hoeft te doen! Al deze producten werken op basis van verschillende technologieën en protocollen. Lastig soms, want deze apparaten kunnen vaak niet uit zichzelf met elkaar communiceren. Je hebt hier dan een apparaat voor nodig: De smart hub. Wil je een smart hub kopen? Dan moet je op veel dingen letten. Je wilt natuurlijk zeker weten dat alles met elkaar kan praten!

Waarom koop je een hub?

Een hub zorgt dat alle apparaten, die gebruik maken van verschillen tech en protcollen, met elkaar communiceren. Zo kun je via de hub instellen dat de slimme lamp aan moet als de deursensor registreert dat er beweging is. Ook kun je instellen dat de robotstofzuiger zijn gang moet gang als jij de deur uit gaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. De hub koppelt alles aan elkaar. Het zorgt er voor dat jouw thuisnetwerk niet overbelast raakt en dat je alles vanaf één plek aanstuurt. Dit is erg fijn als je veel smart apparaten in huis hebt, zoals je op 365smart.nl kan lezen.

Voorbeelden

Er zijn verschillende hubs te koop in Nederland en België. De bekendste merken zijn Athom, TP-Link en Google Nest. Daarnaast timmert het merk Fibaro en Somfy ook aardig aan de weg omhoog. Deze hubs communiceren met de meeste apparaten. Per slim product kan het er vanaf hangen of dit ook echt zo is. Kijk dus goed op de verpakking van het apparaat dat je koopt of deze werkt. Je kijkt of je verbindt met wifi, bluetooth, ZigBee of een ander protocol. Daarna kijk je op de smart hub om te kijken of dit wordt ondersteunt.