Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Manieren om een ​​kerstkrans te plaatsen

Kerstkransen zijn een decoratieve traditie die veel gezinnen in de loop der jaren hebben overgenomen. Er zijn echter veel verschillende manieren om je kerstkrans of kerstverlichting vlaggenmast op te hangen. Je kunt natuurlijk ook voor de traditionele manier kiezen: de kerstkrans ophangen aan je deur of boven de voordeur. Op welke plaatsen kun je je kerstkrans ophangen? Dat lees je hier!

Deur en raam

Je kunt je krans aan je deur hangen met een haak of spijker. Als je strikken op de krans wilt zetten, knip ze dan van het lint en knoop ze om de takken van je krans. Hang de krans vervolgens aan de binnenkant van je raam. Je kunt de krans aan een hanger bevestigen, die vervolgens horizontaal achter de jaloezieën wordt geplaatst. Wil je het steviger maken? Gebruik dan wat plakband of lijm om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats blijft. Om een kerstkrans met verlichting aan een buitendeur, de buitenkant van je raam of raamkozijn op te hangen, plaats je deze boven het punt waar iemand normaal met de hand zou kloppen. Je kunt deze bevestigen met plakband (of lijm als je dat liever hebt). Op deze manier heeft iedereen er plezier van!

Aan je trap

Er zijn veel manieren om de krans op je trap te plaatsen. Je kunt een kranshanger, een kranshaak of een kranshouder gebruiken. Kranshangers zijn ideaal als je houten trapleuningen of andere leuningen hebt. Het houdt je kerstversiering veilig en zal geen schade of sporen achterlaten. Dat komt omdat het helemaal geen scherpe randen heeft. Je hebt alleen een schroevendraaier nodig om dit type hanger aan je trapleuning of reling te bevestigen. Vervolgens kun je je kerstkrans gemakkelijk ophangen. Een kranshaak is een soort haak die direct aan de muur kan worden bevestigd boven elke trede van je trap. Op deze manier kun je gemakkelijk wat groen toevoegen.

Aan je muur

Hiervoor heb je een spijker en een hamer nodig. Zorg ervoor dat de nagels niet door de voorkant van de krans gaan. Hang de krans niet zo hoog op dat je je moet inspannen om het te zien. Je moet het ook niet zo laag ophangen dat mensen het helemaal niet kunnen zien. De beste locatie is op ooghoogte, zodat de krans altijd zichtbaar is.

In het middelpunt van de tafel

Zet de krans op een tafel. Gebruik andere kerstversieringen om je krans aan te vullen. Decoraties zoals lichten, bellen, slingers en strikken zullen bijdragen aan de schoonheid van de krans. Dit zal de kamer een feestelijke uitstraling geven. Gebruik hout, metaal of glas als basis voor je krans als je hem ergens wilt ophangen zonder sokkel, zoals op een schoorsteenmantel of wandplank. Je wilt groen en dingen uit de natuur gebruiken rond de buitenkant van je kerstkrans. Dit omvat hulstbessen, rode bessen die groeien aan groenblijvende bomen zoals sparren.