Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Een vloer schoonmaken? Zo doe je dat

Waar we vroeger allemaal vloerbedekking hadden, kun je vandaag de dag uit vele type vloeren kiezen. Laminaat, tegels, hout of beton Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar hoe hou je een bepaald type vloer goed schoon? Van vloerbedekking hebben we vroeger altijd geweten dat een hogedrukreiniger nodig was. Maar hoe zit het met de vloeren die we tegenwoordig in huis hebben? Vandaag nemen we 5 veel voorkomende vloeren met je door en we leggen voor ieder type uit hoe je deze het beste kunt schoonmaken.

De beste vloer naar jouw wensen

Om te zorgen dat kuisen tot een minimum blijft, moet dien je een vloer te vinden die perfect bij de ruimte past, en uiteraard ook je eigen wensen. Om je te helpen een keuze te maken zullen we je een aantal tips geven:

Ten eerste, het is belangrijk dat de vloer bij je levensstijl past, niet omgekeerd. Vorm je bijvoorbeeld een gezin met veel kinderen? Dan is het zeker geen slecht idee om een vloer te kiezen die tegen een stootje kan. Zo is de keuze voor een keramische vloer bijvoorbeeld prima, en je kunt een houten vloer bijvoorbeeld het beste achterwege laten.

Aanvullend, het is belangrijk dat je de vloer afstelt op de grootte van de ruimte. Heb je een kleine ruimte? Plaats dan een vloer die bestaat uit kleine houten latten of kleine stenen. Heb je een wat grotere ruimte? Ga dan gerust voor iets grotere tegels. Ben je van plan een nieuwe vloer aan te leggen, In de keuken bijvoorbeeld? Ga dan eens op zoek naar een designvloer.

Tot slot, Het is ook belangrijk om een totaalconcept in gedachten te houden: Misschien vind je een houten vloer hartstikke mooi, maar misschien is het helemaal niet passend bij de rest van het interieur. Daarom moet je een vloer kiezen die past In het totale concept van je huis.

Laminaat

Laminaat is verreweg de makkelijkste vloer om schoon te maken. Laminaat neemt bijna geen vuil op, hierdoor wordt de vloer ook niet snel vies. Het grootste gedeelte van de tijd ben je aan het stofzuigen. Één keer per twee weken kun je de vloer ook even dweilen. Om te zorgen voor langer resultaat is het zeker geen slecht idee om schoonmaakazijn door een sopje te mengen. Hier wordt je vloer blinkend schoon van.

Tegelvloeren

Ook tegels zijn heel makkelijk schoon te maken, het type tegel maakt hierbij niet uit. Meestal heb je genoeg aan een beetje water en een beetje zeep om het vuil dat op het oppervlak zit te verwijderen. Als de tegels echt vies zijn dan kun je een spons en een borstel met warm water gebruiken en eventueel kun je een paar druppels schoonmaken zijn toevoegen. Hierna ziet de tegelvloer op het helemaal als nieuw uit.

Betonvloer

Wanneer je een beton vloer wilt schoonmaken dan is het belangrijk om te weten wat je beter wel en niet kunt gebruiken. Producten die zuur zijn zoals azijn, kalkoplossers en citroen zullen zorgen voor een reactie met de kalkhoudende stoffen in het cement van de vloer. Dit kan zorgen voor een doffe toplaag. Ook die agressief agressief zijn zoals ammonia en chloor kun je beter niet gebruiken. Pas schoonmaakmiddelen ook op met oliën en invetten. Hierdoor kun je kringen krijgen op je vloer. Voor het schoonmaken van een betonnen vloer kun je het beste water en zachte zeep gebruiken.

https://mijnvloeropmaat.nl/