Re-direct
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van een voedingsbh

De voordelen van een voedingsbh

Wanneer je zwanger bent, dan zal je merken dat je borsten gaandeweg deze periode zullen groeien en daarmee ook in gewicht toenemen. Dit kan betekenen dat je misschien zelfs wel van cup B naar cup D gaat. Je huidige bh’s zullen dan logischerwijs niet meer passen. Aangezien je borsten tijdens deze periode niet alleen groter en dus ook zwaarder worden, zijn ze vaak ook een flink stuk gevoeliger. Het is dus belangrijk dat je ze gedurende deze periode extra goed ondersteunt. Een voedingsbh is dan de perfecte oplossing. Niet alleen gedurende je zwangerschap, maar ook ideaal voor wanneer jij besluit je kleintje borstvoeding te geven. Het dragen van een voedingsbh, brengt dus de nodige voordelen met zich mee, welke vertellen we je hier.

Wat is een voedingsbh?

Voordat we verder gaan met de voordelen van een voedingsbh, is het handig te begrijpen wat het eigenlijk exact is. Een voedingsbh, zorgt er in tegenstelling tot een plunge bh voor dat je borstel tegen je lichaam worden gedrukt. Daarnaast is deze bh ook speciaal geschikt om eenvoudig los te kunnen klikken, zodat jij je kindje op ieder gewenst moment eenvoudig door middel van borstvoeding kunt voorzien van voeding. Waar een plunge bh veelal wordt gedragen onder een vaak laag uitgesneden jurk of shirt, is een voedingsbh puur voor praktische doeleinden bedoeld.

Waarom ?

De reden om te kiezen voor een voedingsbh, is simpelweg zodat jij je kleintje eenvoudig en snel kunt voorzien van voeding. Wanneer je een normale of panache sport bh draagt, dan zal dit een stuk lastiger zijn. Doordat je bij voedingsbh je jezelf niet hoeft te ontdoen van je complete bh, is het vaak de gemakkelijkste manier om je kindje te kunnen voorzien van borstvoeding. Ook is deze bh extra zacht, waardoor het een stuk comfortabeler aanvoelt. Vooral in de beginperiode kunnen je borsten nogal gevoelig zijn.

Voordelen

Het grootste voordeel van het dragen van een voedingsbh, is dat je je kindje snel kunt voeden. Waar je met bijvoorbeeld het dragen van een bralette bh de hele bh moet uitdoen, hoeft dit met deze bh absoluut niet. Hierdoor kun je je kindje op iedere gewenste plek snel en eenvoudig voorzien van voeding. Wanneer je kleintje is uitgegeten, doe je je borst weer terug in de vaak voorgevormde cup en kun je weer verder met waar je mee bezig was. Het is dus een absolute aanrader, voor iedere vrouw die zwanger is of net is bevallen en borstvoeding wil geven, een dergelijke bh aan te schaffen.