Re-direct
Image default
Mode en Kleding

Blaas je oude tas een nieuw leven in

Blaas je oude tas een nieuw leven in

We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust dat duurzaamheid een belangrijk thema is. Waar we de afgelopen decennia maar bleven consumeren en de co2 uitstoot inmiddels een hoogtepunt heeft bereikt, moeten we hier met elkaar iets aan doen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De afgelopen jaren is de aarde inmiddels met gemiddeld 1 graad warmer geworden. Om hier met elkaar wat aan te doen, is het goed dat we ons realiseren dat we vaak bepaalde spulletjes nog prima kunnen gebruiken in plaats van de direct weg te gooien. Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor een tas die jij misschien niet meer mooi vindt. Dus wil jij je tas een nieuw leven inblazen, lees dan onze tips!

Maak iemand blij

Wanneer jij enkele jaren geleden een hoop geld hebt uitgegeven voor de aanschaf van een nieuwe matt nat tas, is het natuurlijk niet ondenkbaar dat je deze na enkele jaren met veel plezier te hebben gebruikt zat bent. Je smaak is veranderd en misschien pas het model gewoon simpelweg niet meer bij je huidige stijl. Je kunt er dan voor kiezen je tas in de kast te laten liggen, maar iemand anders blij maken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Vooral wanneer je iemand kent, die het misschien goed kan gebruiken, maak je niet alleen de ander blij, maar geeft het ook jezelf enorme voldoening. 

Verkopen

Niet ieder gezin heeft het even breed. Vooral wanneer de kinderen ouder worden, nemen de kosten logischerwijs natuurlijk ook flink toe. Op het moment dat je kinderen voor het eerst naar de basisschool gaan, dan zal dit nog wel te overzien zijn, maar wanneer ze eenmaal naar het voortgezet onderwijs gaan, dan wordt het een ander verhaal. Een stapel boeken van enkele honderden euro’s en een dure laptop zijn dan ineens de normaalste zaak van de wereld. De spulletjes moeten daarnaast ook nog eens iedere dag kunnen worden meegenomen, dus een schooltas is ook van belang. Gelukkig zijn er tegenwoordig zowel online als fysiek verschillende plekken waar jij een goede tweedehands leren schooltas kunt aanschaffen voor een acceptabel bedrag. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over of je het wel of niet kunt betalen en kan je kind onbezorgd naar school.

Recyclen 

Helaas heeft ieder product een beperkte levensduur en is het tijd om er definitief afscheid van te nemen. Toch betekent het einde van de levensduur niet per definitie ook het einde van de levenscyclus. Zo kan één van je versleten cowboy tassen, misschien nog wel jaren mee als grondstof voor een ander product. Door je tas te recyclen, zal dit zorgen voor een stukje ontlasting van het milieu. Er hoeven immers minder grondstoffen te worden gewonnen, waardoor de druk op milieu afneemt.