Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Soorten tuinen

In Nederland zijn veel verschillende tuinen. Iedere tuin is uniek ingericht en vrijwel geen enkele tuin in hetzelfde. Kijk maar rond in jouw eigen omgeving, je zult veel diverse tuinen aantreffen. In een buurt met grenzende achtertuinen zie je vaak wel dat de tuinen omringt zijn door schuttingen, maar verder is iedere tuin uniek ingericht. Wij gaan naar een aantal verschillende soorten tuinen kijken en zetten ze voor jou op een rijtje. Lees snel verder en ontdek meer over de verschillende soorten tuinen. 

Kleine tuinen 

In dichtbebouwde gebieden of drukke steden krijg je vaak te maken met een kleine achtertuin. De inkijk en schaduw van deze tuin zijn vaak een groot probleem bij de inrichting van deze tuinen. Tegen de inkijk kan een klimop of andere boom worden gepland. Bij een kleine tuin moet je de gehele ruimte optimaal benutten, maak niet de fout door de gehele tuin te gaan beplanten. Kies voor langere planten, zodat je de hoogte gebruikt en niet de breedte. Door gebruik te maken van verschillende hoogtes, creëer je een grotere tuin. Dit kan door het terras bijvoorbeeld in een zitkuil te plaatsen. 

Voortuin 

De voortuin is het entree van je woning. Iedere bezoeker en voorbijganger werpt een blik op jouw voortuin; dit is immers het eerste wat ze zien. Het is een leuke klus om een prachtige voortuin aan te leggen en deze geheel naar eigen wens in te richten, maar het kan soms ook lastig zijn. Houd vooraf rekening met de toekomst. Vind jij het leuk om in te tuin te werken? Dan kan je kiezen voor een tuin met veel groen. Houd jij niet van tuinieren? Kies dan voornamelijk voor bestrating, zodat je weinig aandacht aan de tuin hoeft te besteden. Hoge beplantingen voorkomen inkijk in de woning, maar daardoor belemmer je ook je eigen uitzicht. 

Grote tuin 

Een grote tuin geeft veel ruimte en mogelijkheden voor de tuininrichting. Je krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van grote beplantingen. Een grote tuin vergt natuurlijk veel onderhoud, kies daarom voor een aantal planten met een lange levensduur en weinig onderhoud. Heb jij kinderen of dieren tot je huishouden behoren? Dan kan een stuk grasveld natuurlijk niet ontbreken. Als je tuin enorm groot is, dan kan je ervoor kiezen om meerdere gedeeltes in de tuin te maken. Denk aan een terras, speelveldje en ruimte voor de dieren. Een vijver zorgt ook voor ultieme rust in een grote tuin. Alles voor jouw grote tuin vind je bij Buitenkampioen.nl.

https://www.buitenkampioen.nl/