Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Maak je huis nog gezelliger met een fotocollage aan de wand

Je huis is je veilige haven en je wil je er fijn voelen. Dan is het een goed idee om het huis in te richten naar jouw smaak. Een knus en gezellig interieur is dan een must. Je denkt dan al snel aan tafel, stoelen, een kleurtje op de muur en wat decoratie. Maar dat draait om smaak. En over smaak valt niet te twisten. Hoewel een gezin, huisdieren en een mooie herinnering wel voor iedereen belangrijk is. Die wil je het liefst zo dichtbij dragen als kan. Vooral als je muur wat leeg is en je mist wat gezelligheid. Hoe leuk is het dan om een fotocollage aan de muur te hebben hangen? Dat zal je hele muur wat sfeervoller maken en opvullen!

Soorten collages

Eenfotocollage is eigenlijk een verzameling foto’s bij elkaar. Dit kan bijvoorbeeld op een doek, hout, kunststof of aluminium. De keuze is groot en ook dit is weer te kiezen naar smaak. Veel mensen weten van het bestaan van doek, hout en kunststof. Maar aluminium is niet bij iedereen bekent. Aluminium oogt wat industriëler en is strak. Ook is de kwaliteit ervan zeer hoog. Een fotocollage op aluminium is het allermooist als je graag zwart-wit foto’s kiest. Het is veelzijdig en voor elk interieur geschikt. Kortom, heb je graag een strakke, stoere look, dan is een fotocollage op aluminium de meest voor de hand liggende keuze.

Waarom een fotocollage?

Een fotoboek is leuk, maar die belandt vaak in een kast en deze vergeet je sneller. Daarentegen is een fotocollage altijd te zien en heb je steeds weer mooie herinneringen. Alles waar je van houdt in een collage. Neem nou je kinderen, een overleden persoon, huisdieren, vakantiekiekjes of foto’s van vroeger. Het maakt niet uit wat het is, als je er maar met een glimlach naar kunt kijken. Daarnaast kun je ze makkelijk ontwerpen en bevestigen aan een muur of aan andere oppervlakken.

Fotocollage

Zelf maken of laten maken

Wanneer je alle foto’s hebt verzameld om een collage mee te maken, is er altijd de keuze om zelf creatief bezig te gaan op een materiaal. Maar je kunt het ook online bestellen en het werk verder aan een bedrijf overlaten. De creatieve manier is een goedkope optie en als je handig bent, kan je er een mooi geheel van maken. Mocht je daar geen behoefte aan hebben, dan is laten maken ook zeer betaalbaar. Zo heb je al een collage voor tussen de 10 en 30 euro gemiddeld. Dit is van verschillende factoren afhankelijk: grootte, hoeveelheid foto’s en kleur.

Tot slot

Zeg dus ja tegen een fotocollage. In het kort: het is een opvulling, knus, straalt liefde uit en is zeker betaalbaar. Wie wil er nou niet zo’n pronkstuk in huis?