Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Blijven bewegen als je ouder wordt

Blijven bewegen als je ouder wordt

Veel van de oudere mensen ervaren problemen bij dagelijkse bezigheden. Sommige ouderen lopen hierdoor nare blessures op waar ze niet meer van kunnen genezen. Wat kun je er aan doen om zo lang mogelijk dagelijkse bezigheden te blijven doen? Hier hebben we een aantal tips.

 

Maar eerst, waarom is bewegen zo belangrijk?

Tot je 30ste bouwt je lichaam sneller dan dat het afbreekt. Daarna blijf je 10 tot 20 jaar in balans en tussen je 40ste en 50ste begint je lichaam sneller af te breken dan dat het kan groeien. In die jaren ga je vooral merken dat bepaalde dingen niet helemaal meer lukken. Het is dan juist belangrijk dat je blijft bewegen. Hierdoor help je je lichaam fit te blijven en zul je minder snel achteruit gaan! We hebben het dan niet over hard sporten, maar over blijven bewegen om de dagelijkse bezigheden gemakkelijk door te blijven doen. Voor veel mensen is het namelijk lastig om boodschappen te dragen of vanuit de bank op te staan. 

 

Drie dingen die je kunt doen om behendig te blijven

  • Wandelen. Je kunt gezellig met een groepje gaan wandelen of juist alleen. Belangrijk is dat je het leuk vindt om te doen. Wandelen is een van de beste manieren om gezond en weerbaar te blijven. Je kunt het tempo aanpassen wat voor jou prettig is en het niet te zwaar is op je lichaam.

  • Zwemmen. Voor mensen met pijnlijke gewrichten is zwemmen een ideale bezigheid omdat je je lichaamsgewicht niet zelf hoeft te dragen. Toch span je veel verschillende spieren in je lichaam aan en werk je aan je conditie.

  • Fietsen. Op de fiets hoef je ook je eigen gewicht niet te dragen. Ook voor mensen die bang zijn om te vallen of niet meer lang kunnen fietsen, zijn er talloze mogelijkheden. Zo zijn er elektrische fietsen die je ondersteunen bij het trappen of je kunt een driewielfiets aanschaffen. Dit is een fiets met twee achterwielen waardoor je stabieler en veiliger kunt fietsen. Hiermee kun je bijvoorbeeld elke keer onbezorgd je boodschappen gaan doen.

 

https://www.huka.nl/