Re-direct
Image default
Onderwijs

Leuke thuisstudies die je naast je huidige baan kan volgen

Heb jij ook niet eens het gevoel dat je iets anders wil doen dan je huidige baan, maar je wel je huidige baan wil behouden? Dat je er iets extra’s, zowel leuk als interessant, bij wil hebben? Als jij het met deze twee uitspraken eens bent is het misschien een idee om naast je huidige baan een thuisstudie te gaan volgen. Voor een thuisstudie hoef je niet de deur uit, ideaal dus. Er zijn natuurlijk diverse thuisstudies, maar hoe kan je weten welke thuisstudie nou het best bij jou past? In dit artikel worden enkele populaire thuisstudies besproken om jou thuis een zo’n goed mogelijk beeld te geven van mogelijke opties. Dus als jij door de huidige pandemie extra tijd hebt, is een leuke thuisstudie een goede optie voor jou!

Fitness trainer A opleiding

Eén van de meest bekende thuisstudies is die voor fitness trainer. Vanwege de huidige pandemie kan deze studie steeds vaker en gemakkelijker thuis worden gevolgd. Voor de studie is een lesboek nodig, er zal een eventuele praktijkdag plaatsvinden en er zijn online hoorcolleges. Je kan dus gemakkelijk vanuit huis deze studie volgen. Het lesgeld bedraagt vier keer 150 euro. Verder is de duur van de online studie vier maanden. Het diploma dat uiteindelijk behaald zal worden is die van Fitnesstrainer A-diploma. Met de thuisstudie fitnesstrainer a kan je uiteindelijk, zoals de naam al zegt, fitness trainer worden. Je kunt je eigen lessen gaan geven en een eigen programma opstellen. 

Apps maken

We leven nu in een digitale wereld waar het heel handig is om meer verstand te hebben van de huidige technologie. Binnen enkele jaren wordt het maken van apps en het kunnen programmeren iets wat iedereen zal moeten kunnen. Veel mensen volgen nu dan ook een studie voor het maken van apps, waarbij programmeren een belangrijke rol speelt. Deze studie is in het begin vrij lastig, maar zal uiteindelijk erg gemakkelijk worden naarmate je meer leert programmeren en dit ook steeds vaker doet. Deze studie is gemiddeld 200 tot 400 euro. De duur van deze studie bedraagt 5 maanden. De lesstof zal zowel online als op papier te vinden zijn. Ook krijg je begeleiding van een deskundige. 

Aquarelleren

Verder pakken mensen steeds vaker een kwast in plaats van een boek of een tijdschrift. De creatieve wereld van kunst komt steeds meer naar boven bij de mensen thuis. Ook is het heel ontspannen om buiten je eigen baan om, bezig te zijn met iets creatiefs. Zo kun je thuis de studie aquarelleren volgen, wat betekent: schilderen met waterverf. De studie kost gemiddeld 200 euro en deze bedraagt 14 maanden. Als het jou altijd al leuk leek om echt te kunnen schilderen en prachtige creaties te maken, is deze thuisstudie zeker een aanrader. In deze thuisstudie sta je er gelukkig niet alleen voor. Je krijgt namelijk veel begeleiding van een deskundige kunstenaar of kunstenares die jou in jouw proces zal helpen ontwikkelen om uiteindelijk zelf een echte artiest te kunnen worden.