Re-direct
Image default
Zorg

Waarom een scootmobiel onmisbaar is voor senioren!

Wanneer je minder mobiel bent, zijn er diverse oplossingen waar je gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een scootmobiel, rollator of rolstoel. Een scootmobiel biedt over het algemeen meer voordelen dan een rollator en/ of rolstoel. Daarom is een scootmobiel onmisbaar wanneer je wat ouder wordt. Maar wat is een scootmobiel en van welke voordelen kan je genieten? In deze blog gaan we hier verder op in. Lees snel verder!

 

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven scooter die zowel in huis als buitenshuis kan worden gebruikt. Scootmobielen zijn er in vele vormen en maten. Zo heb je nieuwe scootmobielen, modellen met drie wielen en bestaan er zelfs varianten met vier of zelfs 5 wielen. Daarnaast is er ook nog eens verschil in actieradius en maximale snelheid. Wanneer je dus op zoek gaat naar een scootmobiel is het dus belangrijk dat je stilstaat bij je wensen en behoeften. 

 

Voordelen scootmobiel

Een scootmobiel heeft meer voordelen van een rollator en een rolstoel. Hieronder hebben we alle voordelen van een scootmobiel op een rijtje gezet.

  • Je bent weer mobiel en kan zelfstandig op pad. Door een scootmobiel aan te schaffen ben je dus niet meer afhankelijk van andere en hoef je niet meer met het openbaar vervoer te reizen. Even naar je familie of naar het winkelcentrum. Zo onderhoud jij je sociale contacten. Met een scootmobiel is dit geen enkel probleem. 

  • Veiliger en zekerder op weg. Wanneer je zelf moet lopen, kan dat best vermoeiend zijn. Met een scootmobiel hoef je zelf geen lange afstanden te trotseren om je te kunnen verplaatsen. Bovendien zit je in een comfortabele stoel waardoor je niet gemakkelijk kunt vallen.

  • Geen rijbewijs nodig. Een scootmobiel is eenvoudig te besturen. Bovendien heb je geen rijbewijs nodig waardoor je dus zorgeloos op pad kunt gaat.