Re-direct
Image default
Alarmsysteem

Zorkgit voor Ouderen

Zorkgit voor Ouderen Purmerend

Een draagbare alarmknop is een betrouwbaar hulpmiddel voor ouderen en hulpbehoevende mensen die snel hulp moeten krijgen in het geval van een noodgeval. Door het dragen van een alarmknop kunnen mensen langer thuis blijven wonen en toch om hulp vragen, mocht dit gewenst zijn.

Alarm Engineers heeft een zorgkit voor ouderen samengesteld met daarin een alarmknop en een Ajax alarmsysteem, ook wel HUB genoemd. Dit pakket kan uitgebreid worden met een geavanceerde Wifi camera.

De Alarmknop voor ouderen

De alarmknop is erg handzaam. Het is gemaakt door betrouwbare beveiligingsmerk AJAX Systems. Als de paniekknop wordt ingedrukt, gaat er een melding naar vooraf ingestelde gebruikers. Bijvoorbeeld een familielid of de buren. Ook is het mogelijk om een melding naar een meldkamer van een beveiligingsbedrijf te laten versturen. Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden, De Alarmknop is werkzaam op maximaal 1300 meter afstand van het basisstation. De batterij heeft een grote capiciteit. Dit zorgt ervoor dat de alarmknop tot 5 jaar blijft werken.

De Ajax Hub

Het Ajax basisstation zorgt ervoor dat de alle meldingen van de alarmknop voor ouderen verstuurd worden naar de hulpverleners. Het station heeft een netwerkverbinding waarmee de hub verbonden kan worden met het internet. Als back-up kunnen er ook twee simkaarten in de hub geplaatst worden, zodat bij een internetstoring nog steeds meldingen verstuurd kunnen worden. Met een ingebouwde accu blijft de hub 15 uur werken in het geval van een stroomstoring.

Camera uitbreiding

Het is ook mogelijk om de alarmknop uit te breiden met een intelligente Wifi camera. Dit is een camera die 355 graden kan draaien en daardoor de gehele kamer kan bekijken. Uiteraard is deze camera goed beveiligd, zodat alleen de personen die u toegang heeft gegeven met u mee kunnen kijken. Bij een noodgeval kunnen hulpverleners hiermee op afstand met u mee kijken en luisteren.

Geen verbogen kosten

Doordat u zelf direct eigenaar bent zodra u de zorgkit aanschaft, zijn er geen maandelijkse kosten. De hulpverleners kunnen via de gratis Ajax App in contact komen met de hulpbehoevende. Hiervoor is geen abonnement nodig. Naast de aanschaf- en installatiekosten zijn er dus geen verborgen kosten.

Vergoeding voor een alarmknop

Er zijn gevallen waarbij uw zorgverzekeraar een deel van de aanschaf van een alarmknop vergoedt. Of u in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Op de website van de Rijksoverheid kunt u meer informatie vinden hierover.

https://www.alarm-engineers.nl/zorgkit-paniekknop-ouderen/