Re-direct
Image default
Alarmsysteem

Hoe veilig zijn sloten echt? Ontdek het met lockpick tools!

Fysieke sloten zijn niet erg goed. Ze houden de eerlijken buiten, maar elke inbreker kan het gewone deurslot vrij snel lockpicken.

Vroeger wisten de meeste mensen dat niet. We keken allemaal naar tv-criminelen en privédetectives die sloten openbraken met een gemak dat alleen op tv te zien was en dachten dat het realistisch was, maar op de een of andere manier dachten we nog steeds dat onze eigen sloten ons veilig hielden voor indringers.

Slotenfabrikanten hebben gereageerd met nog ingewikkelder sloten en nog ingewikkeldere desinformatiecampagnes.

Er lijkt een grens te zijn aan hoe veilig je een volledig mechanisch slot kunt maken, en ook een grens aan hoe groot en onhandelbaar een sleutel is die het publiek wil accepteren. Als gevolg daarvan is er steeds meer belangstelling voor andere slottechnologieën.

Een mooi voorbeeld hiervan is dit artikel van LockpickWebwinkel.nl waarin men uitlegt hoe je een slot van 500 euro kunt openen met een tie rip:
https://lockpickwebwinkel.nl/lockpick-inspiratie/slot-van-e500-openen-met-tie-wrap/

Als beveiligingstechnoloog maak ik me zorgen dat we, als we deze technologieën en de nieuwe soorten kwetsbaarheden die ze met zich meebrengen niet volledig begrijpen, misschien een gebrekkige technologie inruilen voor een nog slechtere. Elektronische sloten zijn kwetsbaar voor aanvallen, vaak op nieuwe en verrassende manieren.

 

Hoe bescherm je sloten tegen lockpicking?

Helaas bestaan er geen 100% lockpick bestendige sloten, tenzij u een sleutelloos slot hebt. Kiezerbestendige sloten zijn eigenlijk gewoon beter bestand tegen lock picking en stoten omdat ze een extra set tuimelaars hebben waardoor de sleutel in feite twee taken te vervullen heeft. Hierdoor is het slot beter bestand tegen manipulatie en dus ook tegen stoten.

 

Gerelateerde artikelen

Diverse aanbod sloten bij slotenmaker Den Haag

Waarom jouw logo laten ontwerpen door een bureau?

Zorkgit voor Ouderen