Re-direct
Image default
Banen en opleidingen

Wat komt er allemaal kijken bij een functie als werktuigbouwkundige projectleider?

Wat komt er allemaal kijken bij een functie als werktuigbouwkundige projectleider?

Wil jij meehelpen aan het realisatie van energieneutrale en gezond installaties? En heb jij de nodige relevante werkervaring? Dan is een vacature projectleider bij Kuijpers misschien wel iets voor jou. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de ins en outs van deze functie.

Verantwoordelijkheden projectleider

Als projectleider in de werktuigbouwkunde begeleidt je onder andere projecten, waarbij je eindverantwoordelijk bent voor het gehele proces. Vanaf de offerte tot aan de oplevering ben je betrokken bij de projecten. Hierbij begeleidt je de voorbereiding, het verloop van het proces en het eindresultaat. Je staat tijdens het gehele proces in nauw contact met alle contactpersonenen binnen een project, waaronder de opdrachtgever, de aannemers en onderaannemers. Je bent het aanspreekpunt voor al deze belanghebbenden. Belangrijk hierbij is dat je ervoor zorgt dat onder andere de budgetten en planningen bewaakt worden.

 

Vereiste kennis en vaardigheden

Deze functie vereist de nodige werktuigbouwkundige kennis, je dient te weten hoe er het beste gewerkt kan worden. Je hebt verstand van alle gebruikte materialen, gebruikte apparaten en mogelijke oplossingen bij iedere klant. Als projectleider wordt er meer van je verwacht dan alleen het inzetten van je technische kennis. Je dient ook leidinggevenden en communicatieve capaciteiten in te zetten. Tijdens alle werkzaamheden krijg je te maken met verschillende soorten disciplines, welke je op elkaar af zal moeten stemmen. Hierbij is het belangrijk dat er continu in het belang van het resultaat wordt gewerkt. 

 

Opleidingsachtergrond

Voordat je werkzaam kan zijn als projectleider in de werktuigbouwkunde, dien je minimaal een HBO-niveau opleiding te hebben voltooid. Relevante vooropleidingen zijn opleidingen zoals, technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde en installatietechniek. In veel gevallen is er ook een minimaal aantal jaren werkervaring vereist. Meestal is een projectleider doorgroeit binnen een organisatie. Wanneer je niet over een afgeronde HBO-niveau opleiding beschikt kun je vaak ook naar deze functie toe groeien. Zo kun je met een MBO-niveau opleiding aangevuld met relevante werkervaring als nog in deze functie terecht komen.

 

https://www.kuijpers.nl/jouw-carriere/vacatures-werktuigbouwkunde/projectleider-werktuigbouwkunde