Re-direct
Image default
Huishoudelijk

Wat is een interieurstijl precies?

Vind jij het ook zo belangrijk om je thuis op je gemak te voelen? Dat jouw huis er precies zo uitziet zoals jij altijd in gedachten had? Dan is het een goed idee om eens naar jouw interieur te kijken. Het interieur van een huis is de inrichting van het huis en het meubilair dat gebruikt is. Het interieur van jouw huis is erg belangrijk om je thuis op je gemak en comfortabel te voelen. Het interieur moet namelijk bij jou en jouw wensen passen. Maar hoe kom je er nou achter welke interieurstijl het beste bij jou past? Om jou hiermee te helpen hebben wij in dit artikel o.a. een aantal populaire interieurstijlen van dit moment voor jou op een rijtje gezet. 

Jouw interieurstijl kiezen

Ben jij momenteel niet blij met het interieur van jouw huis en wil je graag iets anders? Dan is er meestal wel een interieurstijl die bij jouw smaak past. Houd jij bijvoorbeeld van de jaren ‘60 stijl of antieke meubels? Wellicht is een landelijke inrichting of een vintage interieur dan wel perfect voor jou! Gaat het bij jou vooral om eenvoud en functionaliteit? Dan past de Scandinavische interieurstijl beter bij jou! Hieronder vertellen wij jou meer over de populaire interieurstijlen van dit moment, zodat je inspiratie kunt opdoen en uiteindelijk gemakkelijker een passende interieurstijl kunt uitkiezen. 

  1. De industriële interieurstijl

De industriële interieurstijl is gebaseerd op de interieurs en fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. In dit interieur worden voornamelijk neutrale kleuren zoals grijs, wit en zwart gebruikt. Daarnaast horen functionele elementen en verlichting bij deze interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan robuuste houten meubels, metalen kasten en grote fabriekslampen. Kortom, een industriële interieurstijl is gebaseerd op ruwe en grote vormen en materialen en is stoer en robuust. 

  1. De Scandinavische interieurstijl

De Scandinavische interieurstijl is minimalistisch, erg tijdloos en bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. Bij de Scandinavische interieurstijl gaat het vooral om functionaliteit en eenvoud. Zo wordt er vooral gebruik gemaakt van wittinten, neutrale kleuren en natuurlijke houtsoorten. Bovendien spelen planten een grote rol in een Scandinavisch interieur. In een Scandinavisch interieur is het namelijk de bedoeling om Scandinavische landschappen na te bootsen en naar binnen te halen. Als het gaat om decoraties kun je voor objecten met een aangename structuur kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een sprei van wol of schapenvacht.

  1. De Bohemian interieurstijl

Deze interieurstijl wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast in woningen. De Bohemian interieurstijl is een stijl met veel bonte kleuren zoals rood, geel, oranje en roze. Daarnaast vind je in een Bohemian interieur veel natuurlijke materialen en meubels van riet, beton en blank hout. Wil jij een interieur dat niet té druk, maar toch uniek en Bohemian is? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je interieur in de basis rustig te houden met witte en/of zwarte kleuren en dit aan te kleden met opvallende en kleurrijke accessoires. 

Het uitkiezen en toepassen van een nieuwe interieurstijl is best een hele investering. Heb je er wel eens over nagedacht om een lening af te sluiten? Een voorbeeld van een lening is een hypothecaire lening. Bij het afsluiten van deze lening wordt er om een onderpand gevraagd. Indien je jouw lening dan niet kunt terugbetalen wordt jouw onderpand verkocht en kan de geldverstrekker het geld terughalen.

De conclusie

Voorbeelden van populaire interieurstijlen zijn de industriële stijl, de Scandinavische stijl en de Bohemian stijl. Elke interieurstijl heeft verschillende kenmerken op het gebied van kleuren en materialen.