Re-direct
Image default
Huishoudelijk

Beste verlichting voor je badkamer

Zonder dat we er veel over nadenken blijkt de badkamer een van de belangrijkste kamers in ons huishouden te zijn. Het is de plaats waar we ’s ochtends onze dromen van ons afspoelen om fris aan de dag te kunnen beginnen. De spiegel kijkt ons aan en vertelt hoe we ons voelen en na een innige kus van onze tandenborstel zijn we klaar voor nieuwe uitdagingen. Daarom wordt het persoonlijk inrichten van je badkamer voor steeds meer mensen belangrijk. Wat is er nu fijner dan vanuit je eigen cocon fris gewassen de wereld binnen te stappen.

Waar houdt je rekening mee bij het inrichten van je badkamer?

Veel mensen denken dat kleuren en meubels het allerbelangrijkst zijn in een badkamer, maar heb je al eens aan passende verlichting gedacht? Je kunt de mooiste meubels en tegels in je badkamer hebben, maar als de verlichting niet de juiste is dan komt niets wat er staat of hangt tot zijn recht. Je zult de badkamer daardoor op een hele andere manier beleven dan de bedoeling is. De badkamer kan door onjuiste verlichting kleiner en donkerder lijken dan dat ze in werkelijkheid is. Vind je het daarom tijd geworden voor nieuwe verlichting in je badkamer? De meeste soorten lampen voor de badkamer zijn zonder veel inspanning aan de muur of het plafond te bevestigen.

Welk soort verlichting gebruik je in de badkamer?

Zorg ten eerste voor een lamp die voldoende licht geeft aan het plafond. Er zijn diverse modellen op de markt verkrijgbaar die bij de rest van de inrichting van jouw badkamer zullen passen. Natuurlijk kun je kiezen voor een enkel lichtpunt, maar vergeet niet dat je met een lamp met meerdere lichtpunten ook donkere hoeken goed kunt verlichten. Om ’s morgens of ’s avonds een prettige discussie met je spiegelbeeld te voeren is goede verlichting ook een must. Maak daarom gebruik van een extra lamp of spots die de spiegel goed in het licht zetten. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker als je make-up op wilt doen of je snor of baard wilt scheren.

Besparen op het verbruik van je verlichting

Denk bij de aanschaf van nieuwe verlichting niet alleen aan het soort verlichting die je wilt hebben, maar kijk ook naar het verbruik van de lampen die je nodig hebt. De laatste jaren worden er steeds meer LED lampen gebruikt om stroom te besparen. LED lampen verliezen tijdens het branden geen energie aan verhitting en de levensduur van zulke lampen ligt tussen de 15.000 en 50.000 branduren. Ze gaan daardoor veel langer mee dan ouderwetse spaarlampen.

Houdt er overigens wel rekening mee dat je voor verlichting kiest die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes. Het zou zonde zijn als je een mooie verlichtingsarmatuur kiest die daar niet tegen kan. Binnen de kortste tijd vertoont deze dan slijtage of mankementen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van je geld en van de moeite die je genomen hebt om hem uit te zoeken en op te hangen.