Re-direct
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor sneller en gemakkelijker onderhoud in de tuin

De tuin mooi houden kan veel tijd en energie kosten. Het maaien, snoeien, schoffelen en nog vele andere werkzaamheden kunnen veel kracht vragen en inspanning. Opzich is dat natuurlijk geen probleem, maar het komt nog wel is voor dat mensen last van de rug of last van andere gezondheidsproblemen krijgen. Om dit te voorkomen zijn hier een aantal tips opgesomd en verder toegelicht.

Voorkom veel bukken

De meeste problemen die mensen ervaren zijn aan de rug en dit komt door het vele bukken tijdens de werkzaamheden. Het is daarom goed om tussen je oren te knopen dat je zo min mogelijk bukt. Wijs je zelf er op dat je weer bukt en weer niet goed bezig bent. Verder zijn er ook bepaalde zit en knielbankjes die kunnen helpen bij het laag op de grond werken.

Multifunctioneel ergonomisch tuingereedschap

Om de vraag op het lichaam te verminderen zijn er ook bepaalde gereedschappen op de markt voor ergnomisch werken. Deze tuingereedschappen ontlasten bepaalde gewrichten en spieren. Zo kan je denken aan de Golden Gark bijvoorbeeld. Dit is een hark die je ook kan gebruiken als schep en als zeef. Zo hoef je niet na het bij elkaar harken van de bladeren nog een stoffer en blik te pakken en te bukken om de bladeren op te ruimen. Ook ideaal als je bladeren van bijvoorbeeld grind wil halen. Je kan bij het oppakken het grind eruit zeven en zo blijft het grindpad mooi. De vraag is Golden Gark waar te koop? Dit item kan je krijgen bij de Golden Gark winkel, maar worden ook door steeds meer andere aanbieders aangeboden.

Naast de gark heb je bijvoorbeeld ook de Golden Zaba. Dit is een perfect gereedschap voor sterke ondergronden en voor wortels onder de grond. Met deze zaag en schop in één zal dit werk een stuk makkelijker worden.

Ben je op zoek naar een plek om zelf groenten te verbouwen en wil je dit makkelijk doen? Dan is de Gbag een aanrader. Dit wordt ook wel een plantenzak en kweekzak in één genoemd. Deze zakken kan je makkelijk verplaatsen en kan je de lekkerste groenten in verbouwen.

Kies voor hulp

Om jezelf te ontlasten kan je ook voor hulp kiezen. Je kan een professioneel bedrijf inschakelen, maar je kan ook denken aan bijvoorbeeld een robotmaaier of een vriend die wil helpen. Door samen met iemand aan de slag te gaan, of door bepaalde activiteiten door andere op te lossen zorg je dat je zelf minder hoeft te doen. Vooral de zware activiteiten kan je beter uitbesteden. Dan maar wat geld uitgeven in plaats van gezondheidsklachten voor een lange periode.

Kans op onkruid verminderen

Het meeste werk zit in het weghalen van onkruid tussen de tegels en op andere plekken. Houd dus ook rekening met dit aspect als je de tuin gaat inrichten. Je kan om onkruid te verminderen bijvoorbeeld beter kiezen voor grotere stenen dan meerdere kleinere stenen. Grote bestrating geeft onkruid minder kans om door te komen.