Re-direct
Image default
Tuin en buitenleven

Houtpellets kopen, waar moet je op letten?

Heb je een pelletkachel en wil je hiervoor goedkope houtpellets kopen? Het is belangrijk dat je dan rekening houdt met een paar dingen! Denk bijvoorbeeld aan de soort houtpellets en de kwaliteit die je wilt voor je kachel. Dit heeft namelijk effect op hoe lang een zak met houtpellets mee gaat en hoeveel as er achterblijft in je kachel. Gemiddeld brand een pelletkachel alleen van het einde van de middag tot een paar uur voordat je gaat slapen, wat betekent dat een zak met houtpellets zo’n 3 dagen mee kan gaan. Het is een goedkope, schone en milieuvriendelijke manier om je woning overdag warm te houden!

Hoge kwaliteit pellets

Als je houtpellets gaat kopen voor je pelletkachel is het belangrijk om kwalitatieve, maar toch goedkope pellets te kopen. Pellets van hogere kwaliteit zorgen er namelijk voor dat de ruimte goed verwarmd wordt en dat er minder as in de kachel blijft liggen. Zo gebruik je minder houtpellets en hoef je de kachel ook minder vaak schoon te maken. Het is goed om te weten dat je de beste houtpellets kan herkennen aan het EN+A1 label. Dit is een Europese normering voor pellets voor particulier gebruik. Pelletkorrels met dit label geven bij verbranding minder as. Ook hebben deze pellets allemaal dezelfde dikte, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat ze vast komen te zitten in de kachel.

Goedkope houtpellets kopen

Met een pelletkachel kan je een groot deel van je woning verwarmen, maar het is nog niet volledig gasvrij. Wel kan je zo’n 40% gas besparen, wat ervoor zorgt dat een pelletkachel sowieso al goedkoper is dan wanneer je volledig gas gebruikt. Als het gaat om houtpellets zijn er 2 verschillende; witte en bruine pellets. Ondanks dat beide soorten voordelen met zich meebrengen, zijn de bruine goedkopere pellets dan de witte. Ook branden ze beter. Witte pellets daarentegen branden feller, worden warmer en zijn schoner. Dit geldt echter alleen als de witte pellets erkend zijn en er duidelijk aangegeven is van welk hout het is gemaakt.