Re-direct
Image default
Sport

Meer informatie over krachttraining apparaten

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat, kan dit nogal overweldigend zijn. Je ziet allerlei apparatuur staan die er ingewikkeld uitzien. Welke oefeningen kun je nu met welk apparaat doen? En hoe werken ze dan precies? Sommige mensen vinden het spannend om in de sportschool om hulp te vragen, wat erg begrijpelijk is. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe twee bekende krachttraining apparaten werken.

 

1. Halterbank

Eén van de meest gebruikte krachttraining apparaten is de halterbank. De drempel om dit apparaat te gebruiken ligt bij beginnende sporters vaak laag, omdat dit apparaat er vrij eenvoudig uitziet. Een halterbank is een bankje dat eventueel te verstellen is met een rugleuning. Je gebruikt dit apparaat ter ondersteuning van oefeningen die je met dumbells uitvoert. Je kunt bijvoorbeeld de rugleuning omhoog plaatsen en de halterbank als een soort stoel gebruiken tijdens het uitvoeren van oefeningen voor je schouders en armen.

2. Squat rack

Een squat rack ziet er op het eerste oog vrij ingewikkeld uit. Wanneer je gaat squatten, gebruik je hiervoor een halterstang. Het rack zorgt ervoor dat de stang op de juiste plek blijft tijdens het squatten. Bovendien kun je de stang na je set plaatsen op de houders op het rack. Zo hoef je niet te bukken om de stang op de grond te leggen, wat slecht is voor je rug.