Re-direct
Image default
Sport

Fit worden vanuit huis? Dit kan met de EMS trainer van Stimawell!

Met de EMS trainer kan je net even op een andere manier fit worden dan via de bekende weg. De sportschool is de plek waar veel mensen hun best doen om fit te worden en natuurlijk fit te blijven. Er zijn zeker mensen die het heerlijk vinden om te sporten in de sportschool en hier graag meerdere keren per week heen gaan. Maar er zijn ook aardig wat mensen die er totaal niet van houden om steeds naar de sportschool te gaan, of niet genoeg tijd vrij kunnen maken om meerdere uren per week in de sportschool door te brengen.

Elektrische stimulatie van de spieren

De EMS trainer is een apparaat dat uitgerust is met 70 verschillende trainingsprogramma’s en 40 ondersteunende trainingsvideo’s. Het EMS apparaat geeft elektrische signalen af. Deze signalen zorgen ervoor dat spieren extra gestimuleerd worden. Aan het trainingsapparaat zitten snoeren welke verbonden zijn aan een stimulatiepak. In dit stimulatiepak, dat er uitziet als een bodysuit, zijn 12 paren met elektroden verwerkt. Via deze elektroden bereiken de elektrische signalen de spieren. Omdat er maar liefst 12 elektrodeparen in het pak verwerkt zitten worden alle spieren tegelijkertijd aangesproken.

De elektrische signalen, ook wel stroomstootjes genoemd, zorgen voor een extra stimulatie van de spieren bovenop de normale stimulatie vanuit de hersenen. Inderdaad, onze spieren worden altijd al aangestuurd door middel van elektrische signalen. Deze worden namelijk afgegeven door onze hersenen om ons te kunnen bewegen. Tijdens een training in de sportschool is het alleen mogelijk om enkele spiergroepen tegelijkertijd aan te spreken. Want met sit-ups train je voornamelijk je buikspieren, met lunges train je voornamelijk je beenspieren en met squads train je voornamelijk je bilspieren. Met EMS voer je deze simpele oefeningen ook uit, maar terwijl je deze uitvoert worden alle overige spieren ook gestimuleerd. Welke oefening jij dus ook uitvoert, alle spieren worden continu getraind.

Inzetbaar voor diverse doeleinden

Met EMS kan je alle kanten op. Zo kan je met de EMS training afvallen, fit worden, de onderliggende en lastig te trainen spieren sterker maken, blessures verhelpen en meer. Ook veel topsporters gebruiken de EMS training als extra ondersteuning en om de spieren nog sterker te maken.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl