Re-direct
Image default
Eten en drinken

Welke honing is perfect voor jou?

Het aanbod in honingsoorten is tegenwoordig erg groot. Er zijn heel veel verschillende soorten en smaken honing die je kunt krijgen. Daarbij komt ook kijken dat elke honingsoort weer zijn eigen eigenschappen heeft. De vraag is dus welke honing bij jou past? Om je hierbij verder te helpen is dit artikel geschreven. Verder kan je lezen op welke zaken je moet letten, en welke populaire smaken er zijn.

De smaak

Natuurlijk is de smaak van de honing erg belangrijk. Uiteindelijk wil je de honing voor verschillende manieren gebruiken, en dan moet het natuurlijk wel lekker zijn. Per persoon zal dit verschillend zijn. Voor mensen die niet veel honing hebben gehad, is het handig om voor een standaard honing te gaan. Zo kan je denken aan een bloemenhoning bijvoorbeeld. Dit is een ideale honing voor een beginnende honingconsument. Voor het uitkiezen van een honing, is het daarom ook belangrijk om soorten honingen te proberen. Zonder iets te proberen, weet je ook niet of je het lekker vind. Het is dan wel handig om een kleine hoeveelheid in te kopen. Zo kan je voor een lage prijs een honing proberen.

De structuur

Naast de smaak heeft een honing altijd een unieke structuur. Zo heb je bijvoorbeeld vloeibare honingen, maar ook crème achtige honing. Voorbeelden van vloeibare honing zijn lindehoning en acaciahoning. Acaciahoning is een hele lichte honing met een zeer zachte smaak. Lindehoning heeft een kleine mint maak en heeft een hele mooie kleur. Voorbeelden van crème achtige honing zijn zonnebloemhoning en klaverhoning. Zonnebloemhoning is een honing die als favoriet wordt gezien bij de kinderen. Dit komt omdat deze honing zeer fruitig is.

Kleur

Naast de smaak en de structuur van de honing is de kleur vaak ook een belangrijke factor voor het aanschaffen van honing. Een frisse en heldere kleur honing spreekt vaak meer aan, dan een troebele en niet zo’n heldere kleur. Verder hebben bepaalde smaken ook een donkere kleur dan anderen. De kleur van de honing heeft niet perse invloed op de smaak, maar voor het oog is het wel belangrijk. Ook kan je door de kleur makkelijk verschillende honingen uit elkaar houden.

Waar ga je de honing voor gebruiken?

Nu we de smaak, structuur en kleur hebben besproken, is het ook nog handig om te kijken waar je de honing voor gaat gebruiken. Sommige honingen zijn voor bepaalde doeleinden gebruikt. Zo kan je honing gebruiken voor in warme dranken, maar je kan het ook gebruiken bij het koken van bepaalde gerechten en voor op brood. Het is dus belangrijk dat je van te voren bedenkt waar je de honing voor wilt gaan gebruiken. Vaak staat op de verpakkingen, of bij de productinformatie op websites wel waar je de honing voor kan gebruiken. Zo is bloemenhoning bijvoorbeeld perfect voor in de yoghurt of in de thee, en is Rozemarijnhoning perfect voor bij het koken van bepaalde producten

Honing aanschaffen

Voor het proces van het aanschaffen van honing is het dus handig om de zaken die eerder zijn benoemd mee te nemen. Als je niet zeker weet of je een honingsoort lekker vind, koop dan een kleine pot bijvoorbeeld. En kijk naar de kleur en de structuur van de honing. Honing kopen bij lekker honing is zeker een aanrader. Deze partij heeft een groot aanbod in verschillende honingen. Daarbij heeft deze partij ook verschillende vormen. Denk aan een pot, tabletten of snoepjes van honing gemaakt.