Re-direct
Image default
Sport

Welke regenkleding kan je kopen voor het golfen?

Lekker sporten in het zomerse weer, kilometers maken op de baan en samen met een kennis of vriend een balletje slaan wie wilt dat nou niet. Iemand die aan golf denkt ziet dit misschien wel voor zich, maar er zijn voor de serieuze golfer ook weersomstandigheden die wat minder prettig zijn om in te golfen. Ook kan je tijdens het mooie weer terwijl je op de golfbaan last krijgen van een onverwachte regenbui. Voor deze slechte weersomstandigheden zijn er bepaalde regenkleding te krijgen voor golfers. Verder in dit artikel lees je waar goede regen golfkleding aan moet voldoen, en welke opties er zijn.

Waar moet regen golfkleding aan voldoen?

Er zijn twee belangrijke vereisten die de regenkleding moet hebben. Ten eerste moet de regenkleding waterdicht zijn en goed te gebruiken zijn voor de natte omstandigheden. Tevens moet de kleding het comfort niet in de weg zitten. Het is belangrijk dat je vrij kan blijven golfen, dit betekent dat de kleding niet te veel moet wegen, de kleding geluidloos moet zijn en dat de kleding ademend moet zijn. Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met de kledingvoorschriften van de golfvereniging. Het wordt in veel gevallen op prijs gesteld dat de kleding netjes is, en dat de kledingstukken goed bij elkaar passen op het gebied van kleur en pasvorm.

Welke soorten regen golfkleding zijn er?

Misschien wel het belangrijkste kledingstuk is de regenjas. Dit moet een jas zijn die regen, maar ook winddicht is. Er is een groot aanbod in regenjassen, dus voor iedere smaak is er wel een jas te krijgen. Let  wel op bij het uitkiezen dat de jas goed bij de rest van de outfit past. Verder zijn er ook bepaalde regenbroeken te krijgen die speciaal gemaakt zijn om comfortabel in de regen te kunnen golfen. Deze regenkledingstukken zijn voor mannen en vrouwen te krijgen, dus iedereen kan een mooie pasvorm krijgen. Voor de rest is het ook mogelijk om petten en mutsen te krijgen. Een pet of muts kan fijn zijn voor in de regen, en er zijn ook partijen die dit in hun aanbod hebben. Deze kledingstukken zijn in verschillende grote merken te krijgen. Adidas, Nike en Footjoy verkopen bijvoorbeeld deze kledingstukken. Naast de jas en de broek zijn de schoenen ook erg belangrijk voor het golfen in de regen. De golfbaan kan glad worden, en dus is het belangrijk om golfschoenen te kopen met een zool die voor voldoende grip zorgt. Er zijn golfschoenen te krijgen met noppen, maar spikes bieden je nog meer grip in de natte omstandigheden. Tevens komt kijken dat je ook waterdichte schoenen moet aanschaffen. Niks is zo vervelend dan natte sokken en voeten. Veel golfschoenen zijn over het algemeen al waterdicht, maar voor de zekerheid even controleren kan natuurlijk geen kwaad.