Re-direct
Image default
Auto’s en Motoren

Hardware tuning: wat is het en wat heeft mijn auto eraan?

Als je op zoek bent naar een manier om je auto sneller te maken, heb je de term hardware tuning waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen. Dit is een veelgebruikte techniek om je auto te upgraden en het vermogen te verhogen. Wil je weten hoe het werkt en waar je hardware tuning het best laat uitvoeren? Lees dan verder.  

Wat is hardware tuning?

Met hardware tuning geef je jouw wagen een upgrade door verschillende onderdelen aan te passen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld de motor, de uitlaatsystemen of het roetfilter aanpakken of zelfs verwijderen. Door dit te doen wordt je auto sneller dankzij een hoger vermogen en extra kracht bij de koppel. Voordat je de hardware van je auto laat tunen, kun je ook eerst kiezen voor chiptunen. Hierbij wordt de software van de motor aangepast, met dezelfde snelle resultaten als gevolg. Mocht de auto dan nog niet snel genoeg voor je zijn, is het aanpakken van de hardware middels hardware tuning een perfecte oplossing.

Laat je auto tunen bij deze specialist

Je auto laten upgraden middels hardware tuning kan door het hele land bij verschillende bedrijven. In het midden van het land is Alphamotive gevestigd. Dit bedrijf staat in de regio bekend als een betrouwbare partner voor het tunen van hardware. Hier kun je in eerste instantie prima terecht voor vrijblijvend advies, mocht je nog vragen hebben voor je aan de upgrade begint. De ervaren adviseurs van Alphamotive kijken met je mee en gaan voor jouw specifieke auto op zoek naar de beste manier van upgraden. Het bedrijf werkt met gerenommeerde leveranciers van auto-onderdelen, zoals Armytrix, Supersprint en Milltek Sport, wat maakt dat de tuning van jouw auto sowieso gebeurt met kwalitatief goede onderdelen. Het assortiment hierin is groot, dus de kans dat de juiste onderdelen voor jouw wagen er tussen zitten is zeer groot.