Re-direct
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe kies je een autoverzekering die passend is?

Als het over verzekeringen gaat, hoor je verzekeringsmaatschappijen altijd zeggen dat je een ‘verzekering op maat’ moet samenstellen. Dit blijkt in de praktijk nog niet zo simpel te zijn als dat het misschien klinkt. Wat voor de een namelijk een perfecte verzekering is, is voor de ander juist de totaal verkeerde. Dit geldt ook voor een autoverzekering. Wat je nodig hebt, hangt ten eerste af van de leeftijd van je auto en ten tweede van je voorkeuren en wensen. Moet je dus nog een autoverzekering afsluiten, dan helpen we je graag een eindje op weg door je te laten zien hoe je een goede, passende autoverzekering kunt afsluiten.

Waar moet je op letten als je een autoverzekering afsluit?

Stel dat je een autoverzekering van Univé wilt afsluiten, waar moet je dan op letten? Het begint allemaal bij het feit dat een autoverzekering bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel is de verplichte verzekering. Anders dan je misschien zou denken, kun je binnen dit verplichte deel kiezen uit drie opties. Welke van deze de beste is voor jouw wagen, hangt af van de leeftijd van je auto. Ieder pakket is namelijk bedoeld voor een specifieke leeftijd.

Heb je een wagen die nieuw is, dan heeft deze een hogere dagwaarde dan een wagen die al heel wat jaren op de weg rondrijdt. De dagwaarde is belangrijk omdat deze bepaalt of het de moeite waard is om een wagen te herstellen of niet. Voor oude auto’s geldt namelijk dat het vaak voordeliger is om schade niet te herstellen, maar om de wagen gewoon te vervangen.

Je weet de leeftijd van je auto; wat nu te doen?

Weet je de leeftijd van je auto, dan is het kiezen van een verplichte basisverzekering een fluitje van een cent. Voor auto’s ouder dan tien jaar, is de WA-basisverzekering voldoende. Dit pakket zorgt ervoor dat je aan je wettelijke plicht voldoet, maar je kunt er geen schade mee laten herstellen. Dat is je auto waarschijnlijk ook niet waard, dus dan is dit pakket de beste optie. Heb je een auto van zes tot tien jaar, dan is de WA Plus Beperkt Casco verzekering beter. Met dit pakket kun je namelijk schade als gevolg van brand, diefstal, extreme weersomstandigheden of een aanrijding met een dier laten repareren.

Wil je alle vormen van schade kunnen herstellen omdat je een auto van maximaal zes jaar oud hebt? Kies dan voor de allriskverzekering. Met dit pakket kun je je auto volledig laten herstellen, ook wanneer je zelf de veroorzaker van de opgelopen schade bent.

Sluit je polis vandaag nog af zodat je goed verzekerd bent

Wanneer je je nieuwe autoverzekering vandaag nog wilt afsluiten, kun je even naar de site van Univé gaan. Je kunt hier je de polis van je autoverzekering berekenen. Vergeet niet om ook even naar de aanvullende polissen te kijken. Hiermee kun je nog meer voordeel uit je verzekering halen. De aanvullende verzekeringen zijn weliswaar niet verplicht, maar kunnen wel veel extra gemak opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de pechhulp verzekering. Met dit pakket kun je altijd hulp inschakelen wanneer je pech hebt met je auto. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe om te kijken wat het probleem is.

Is de situatie veilig en het probleem oplosbaar, dan zal de monteur er alles aan doen om te zorgen dat je je rit zo snel mogelijk weer kunt vervolgen. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar om te zien welke het beste bij jouw wagen en wensen past.