Re-direct
Image default
Auto’s en Motoren

Wat moet je doen na auto polijsten?

Heb je onlangs je auto laten polijsten en ben je nu op zoek naar advies over wat je vervolgens moet doen? Je auto polijsten Amsterdam is een geweldige manier om de glans en uitstraling te verbeteren, maar het is ook belangrijk om te weten hoe je die nieuwe glans kunt behouden en beschermen. In dit artikel geven we enkele waardevolle tips over wat te doen na het polijsten van je auto. 

Inspecteer de afwerking

Nadat je auto is gepolijst, moet je de afwerking grondig inspecteren. Kijk naar het oppervlak van je auto en zoek naar eventuele onvolkomenheden of vlekken. Let op swirls (draaikrasjes), hologrammen of andere oneffenheden die mogelijk nog zichtbaar zijn. Als je iets opmerkt, kun je overwegen om verdere stappen te ondernemen om deze problemen aan te pakken, zoals het aanbrengen van een coating of een extra keer polijsten.

Breng een beschermlaag aan

Na het polijsten is het van essentieel belang om een beschermlaag aan te brengen op het oppervlak van je auto. Zo kun je de glans behouden en de lak beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, vogelpoep en verontreinigingen op de weg. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals wax, sealant of keramische coatings. Kies degene die het beste past bij jouw behoeften en breng deze gelijkmatig aan op de lak volgens de instructies op de verpakking.

Houd je auto schoon

Om je pas gepolijste auto in optimale staat te houden, moet je deze regelmatig schoonmaken. Verwijder vuil en stof van het oppervlak door regelmatig te wassen met een milde autoshampoo en een zachte washandschoen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze de lak kunnen beschadigen. Droog je auto altijd af met een zachte microvezeldoek om waterdruppels en kalkvlekken te voorkomen.

Vermijd direct zonlicht

Na het polijsten is het raadzaam om je auto uit direct zonlicht te houden, vooral in de eerste paar dagen. Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat de producten die je hebt aangebracht niet goed hechten, waardoor hun effectiviteit wordt verminderd. Parkeer je auto indien mogelijk in de schaduw of gebruik een autohoes om deze te beschermen tegen de zon.

Plan regelmatig onderhoud

Hoewel een goede polijstbeurt de glans van je auto kan herstellen, is het belangrijk om te onthouden dat dit geen permanent resultaat is. Na verloop van tijd zal de glans vervagen en kunnen er nieuwe onvolkomenheden ontstaan. Plan regelmatig onderhoud om je auto in topconditie te houden. Dit onderhoud kan bestaan uit periodieke polijstbeurten om de glans op te frissen en eventuele nieuwe swirls of krassen te verwijderen. Het is ook een goed idee om regelmatig de beschermlaag opnieuw aan te brengen om de lak te beschermen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant of raadpleeg een professional om te bepalen hoe vaak je onderhoud moet plannen op basis van de specifieke behoeften van jouw auto.