Re-direct
Image default
Vakantie

Dit zijn de Reykjavik's kunst hoogtepunten

Dit zijn de Reykjavik’s kunst hoogtepunten

Er zijn veel Reykjavik bezienswaardigheden die cultureel zeker het bezoeken waard zijn voor liefhebbers en toeristen. Reykjavik heeft verschillende indrukwekkende kunstmusea die een verscheidenheid aan werken tentoonstellen. Het meest prominente museum is het Nationaal Museum van IJsland, waar bezoekers kunnen genieten van historische artefacten en kunstwerken uit de hele geschiedenis van IJsland. Voor de mensen die van moderne kunsten houden is het Art museum een aanrader. Hier werken de meest moderne kunstenaars jong en oud met steeds weer andere tentoonstellingen. Als je een jaar niet geweest bent zie je meteen de veranderingen

Verken de meest adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden in IJsland’s hoofdstad

Een van de meest iconische plekken in Reykjavik is de Gullfoss waterval. Deze majestueuze waterval ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van het stadscentrum. De waterval bestaat uit twee niveaus, waarbij het water met immense kracht naar beneden stort. Het geluid van het kolkende water en het zicht op regenbogen die ontstaan door het opstuivende water maken dit een onvergetelijke ervaring. Het Thingvellir National Park is voor de liefhebbers van groen ook iets voor op de bucketlist. 

In het historische hart zie je niet alleen Amerikaanse bloemen of Euraziatische, maar daar stond vroeger in 930 ook het eerste parlement van de wereld en daarmee is het nu dus ook een van de oudste parlementen in de wereld. Ook kun je een bezoek brengen aan de vulkaan Huka. Hier kun je naast de vulkaan ook op verschillende panorama punten prachtige foto’s van de stad maken. Je moet echter wel een stevige wandelaar zijn om deze te beklimmen, dus als je meer wil ontspannen dan zul je een gids in de stad je moeten laten wegbrengen want het is echt pittig om te wandelen. Zij kunnen je een heel stuk op weg helpen, maar niet letterlijk tot de vulkaan dus een stukje lopen moet je altijd.

Het noorderlicht spotten in Reykjavik

Vanaf oktober tot maart is er de kans om in Reykjavik het noorderlicht te zien. Gemiddeld gezien over honderden jaren verspreid komt het 280 dagen per jaar voor, maar dat is lang niet altijd het geval. Sommige mensen zien dit ook pas op de terugreis op het Vliegveld Reykjavik omdat het dan vaak helemaal donker is, maar het is een beetje afhankelijk van hoeveel tijd je te besteden hebt. Pas na 22:00 heb je kans om dit licht te spotten.