Re-direct
Image default
Vervoer en transport

Welke sluiting kan ik het best kiezen voor van mijn paardentrailer?

Ben je een paardenliefhebber en heb je ook een eigen paard. Dan zal je vast op zoek zijn naar een paardentrailer. Een paardentrailer is een dure aankoop en dan is het wel zo belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Een goede paardentrailer voldoet aan een aantal zaken. Deze zaken zijn verder in dit artikel besproken. Hier wordt in het bijzonder nog ingegaan op de keuze van de sluiting van de paardentrailer.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden?

Ten eerste mag je met een rijbewijs b niet alle soorten paardentrailers rijden. Het is namelijk zo dat je niet boven de 3500kg mag rijden met een gewone rijbewijs B. Als de paardentrailer met auto daarboven zit moet je in het bezit zijn van een rijbewijs BE. Verder moet een goede paardentrailer een goede wegligging hebben. Een goede wegligging moet ervoor zorgen dat je paard niet heen en weer wordt geschud tijdens het rijden. Het is verder ook belangrijk om voor genoeg zuurstof te zorgen in de trailer. Dit is voor het dier erg belangrijk. Ook moet je goed controleren of de paardentrailer onderdelen van de juiste kwaliteit zijn. Bepaalde onderdelen kunnen namelijk snel roesten en verslijten.  En als laatste wil je ook graag dat je paard genoeg ruimte heeft. Een paard kan bang worden als de ruimte te klein is.

Welke sluiting kies je?

Er zijn een twee soorten sluitingen van een paardentrailer. Je kan kiezen voor een zeil dat oprolbaar is en je kan kiezen voor een sluiting doormiddel van een klep of deur. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen worden verder besproken. Door goed de voor- en nadelen af te wegen tegenover elkaar kan je een goede beslissing maken waar jouw paardentrailer aan moet voldoen.

Oprolbaar zeil

Een oprolbaar zeil heeft als voordelen dat het voor extra frisse lucht kan zorgen voor je paard. Je kan namelijk bij het rijden met de trailer het zeil deels open houden. Dit kan voor de warme zomerdagen zeker een aanrader zijn. Daarbij komt ook dat er zeilen te krijgen zijn die automatisch oprolbaar zijn. Dit kan fijn zijn in gebruik en zorgen voor gemak. De nadelen van een zeil is dat een zeil nooit helemaal waterdicht is. Dit kan vervelend zijn voor de regenachtige dagen. Verder kan het ook moeilijk zijn om de paardentrailer af te sluiten. Dit zal vooral gelden bij het gebruik van niet-automatische zeilen.

Klep

Een klep is in tegenstelling tot een zeil minder fijn voor de warme zomermaanden, maar is wel makkelijk in gebruik en kan ideaal zijn voor het in en uit lopen voor het paard. Een klep is daarnaast ook fijner als je andere spullen moet vervoeren.

Sluiting kapot?

Het kan voorkomen dat de klep of de zeil van de aanhanger niet meer goed werkt door bepaalde onderdelen. Het is mogelijk om online deze onderdelen te bestellen en zo kan je snel deze onderdelen vervangen. Het is altijd handig om reserve onderdelen mee te nemen als je van plan bent om je paard te gaan vervoeren. Zo ben je altijd voorbereid als er iets mis zou gaan. Op aanhangeronderdelenshop.nl vind je verschillende reserve paardentrailer onderdelen die voor jouw paardentrailer van toepassing kunnen zijn. Zo kun je denken aan achterklep sluitingen, deursluitingen en handgrepen.