Re-direct
Image default
Relatie

Waarden uit de snelle drijfverentest

Wil je weten wat je drijft? Maak dan gebruik van een goede drijfverentest. Want dan kom je erachter wat de persoonlijke drijfveren zijn ? Aan drijfveren is de vraag gekoppeld: wat drijft u? Waarom komt u in beweging? De vraag is dus of u uw drijfveren kent. Die zijn namelijk van groot belang bij het vinden van de juiste baan en bij het verkrijgen van succes in uw carrière.

Drijfverentest

Wat zijn uw persoonlijke drijfveren of loopbaanwaarden? Hieronder staan er een paar genoemd. De eerste is beloning. Is beloning en salaris belangrijk voor u? Bent u voortdurend bezig met een streven naar altijd meer salaris of naar een hoger salaris?  Is de verdienste voor u van doorslaggevend belang? Is het voor u van belang dat de secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn? Weet u hoe dat komt? Bent u materialistisch ingesteld? Hecht u aan luxe, gemak, vermogensopbouw en bezit? Dan komt uit de drijfverentest dat u behoefte heeft aan erkenning en status.

Invloed en macht

Een drijfveer uit de drijfverentest kan ook  invloed of macht zijn . Vaak zijn dat mensen die opteren voor leidinggevende functies omdat ze dan meer invloed hebben op het reilen en zeilen binnen een organisatie. Ze ambiëren een managementfunctie omdat ze daardoor in aanraking komen met mensen die een bepaalde positie vervullen. Ook hier geldt trouwens de link naar de werkelijke behoefte. Behoefte aan invloed kan te maken hebben met behoefte aan vrijheid of zelfsturing, W ordt u gedreven die dingen te doen conform uw kernwaarden? Vindt u het moeilijk om voorbij te gaan aan uw persoonlijke waarden? Wilt u van betekenis zijn voor anderen? Wilt u iets toevoegen aan de maatschappij? Wilt u die dingen doen waar u voor staat en waar u voor gaat? Ook dat komt naar voren in de drijfverentest.