Re-direct
Image default
Relatie

Verschillen bespreken bij de relatietherapeut Apeldoorn

De één gedijt bij orde en regelmaat, de ander reageert graag impulsief en spontaan op het leven. De één is opgeruimd, de ander houdt van een functioneel rommeltje. De één communiceert direct en standvastig, de ander creatief en flexibel. De één weet meteen wat er moet gebeuren, de ander moet er een nachtje over denken. Ieder mens is verschilllend en dat kan goed gaan in een relatie. Maar soms ook niet en ontstaan er problemen en miscommunicatie. Een relatietherapeut Apeldoorn kan in dit geval helpen.

Waarom een relatietherapeut Apeldoorn?

Het nogal ontnuchterende recept van een fijne, duurzame relatie is een partner vinden die voldoende op je lijkt: dat vergemakkelijk namelijk wederzijds begrip, en de communicatie. Verschillen tussen partners kunnen razend interessant en leerzaam zijn, maar wil je het leuk houden dan moet je de verschillen overbruggen met goede communicatie. Dat lukt soms niet en dan kan een relatietherapeut Apeldoorn helpen. Want hoe groter de verschillen tussen twee partners, hoe belangrijker het wordt om goed te leren communiceren. Goede communicatie is de smeerolie van elke relatie en als dat niet goed lukt onstaan er problemen en miscommunicatie.

Waarom miscommunicatie?

Een relatietherapeut Apeldoorn kan helpen als er miscommunicatie ontstaat. Want verrschillende karaktereigenschappen en relatiebehoeften leiden door stroeve communicatie al snel tot serieuze conflicten, twijfels of ruzies waar partners samen niet uitkomen. En als de conflicten lang aanhouden, kunnen ze serieuze relatieschade geven. Terugkerende ruzies, eindeloze discussies zonder bevredigend einde, koude oorlog of de ‘muur’ van onverschilligheid kunnen tekenen dat een relatie niet meer goed loopt. Terwijl als je samen met de relatietherapeut Apeldoorn aan de slag gaat kan je dat voorkomen en ga je de problemen aan voordat miscommunicatie ontstaat. Wil je ook aan de slag om miscommunicatie en andere problemen te voorkomen? Vraag dan eens een intake gesprek aan bij de relatietherapeut Apeldoorn.