Re-direct
Image default
Hobby en vrije tijd

Mythen over astrologie

“Astrologie is een taal, als je deze taal begrijpt, spreekt de hemel tegen je.”
– Dane Rudhyar

Er wordt vaak gezegd dat het lot van de mens zich verstopt in de sterren erboven. Waarschijnlijk is dat de reden waarom, wanneer er iets goeds gebeurt, hij zijn sterren bedankt en wanneer de dingen niet helemaal goed gaan, vervloekt hij hen. En omdat al deze tekens en symbolen, gebruikt in de moderne wereld en gevonden in oude schriftsoorten die verband houden met de beweging van hemellichamen, ergens worstelen we nog steeds om astrologie te accepteren.

Jarenlang hebben mensen getracht enig empirisch bewijs te vinden dat wetenschap en astrologie kan verbinden, om zo het eindeloze debat over de plausibiliteit ervan te beëindigen. Niemand is echter zover geslaagd. En dus verwijzen mensen naar astrologie als een pseudowetenschap.

Maar al deze verklaringen apart, astrologie is onbeslist, een van de meest interessante onderwerpen om in te graven. Omdat er geen bewijs is van de wetenschappelijke validiteit ervan, krijg je de gelegenheid om met de verschillende theorieën te spelen en ook conclusies te trekken die bij je passen.

Dat gezegd hebbende, laten we proberen een overzicht te krijgen van dit interessante rijk, nietwaar?

Wat is astrologie?

• Astrologie wordt gedefinieerd, meestal als studie van de bewegingen en positionering van de verschillende hemellichamen, om de effecten van hemelbewegingen op sterfelijke dieren (alle dieren) en het leven op aarde te begrijpen.

• Het is een pseudowetenschap, wat betekent dat het geen wetenschap in voorouders is, omdat er geen empirisch bewijs is om te bewijzen dat er een relatie is tussen de beweging van de hemellichamen en het menselijk leven.

• Men zou astrologie kunnen noemen als de studie van de sterren of gewoon een zoektocht naar antwoorden in de positionering van sterren.

Verschil tussen astronomie en sterrenbeeld Leeuw

Astronomie en Astrologie zijn beide geassocieerd met dezelfde soort studie. Beide velden omvatten de studie van de hemellichamen en alles buiten de atmosfeer van de aarde. Het grote verschil is echter dat terwijl astronomie eenvoudig de studie en berekeningen van planetaire bewegingen is, voor wetenschappelijk gebruik; astrologie is de studie van beweging en positionering van hemellichamen, om een ​​verband te vinden tussen de geënsceneerde bewegingen en het effect dat het zou hebben op het menselijk leven.

Astronomie probeert niet elk effect te voorspellen dat de hemellichamen kunnen hebben op het menselijk leven of de toekomst van de mens. Terwijl de astrologie dat precies probeert te doen. Astronomie is dan een goede wetenschap, terwijl astrologie een pseudowetenschap is.
 
Astrologie en de horoscoop van Kreeft

• Er bestaat een algemene misvatting dat astrologie en horoscopen in sommige opzichten synoniem zijn. Dit is fout.

• Astrologie is het hele concept van het bestuderen van de hemelbewegingen en positionering door de tijd heen. Het is de voortdurende observatie van de sterren met het doel om een ​​vorm van goddelijke informatie te krijgen.

Een horoscoop is als een kaart, die de positie en bewegingen van de hemellichamen, gedurende een bepaalde tijd, vertelt om de effecten van die bewegingen op het leven van een bepaalde persoon te begrijpen en te voorspellen.

• Het is gewoon de situatie van de hemellichamen en sterrenbeeld Maagd, ten tijde van de geboorte van een persoon, die op papier worden gezet en vervolgens worden berekeningen gemaakt op basis van die informatie. Deze berekeningen zouden dan naar verluidt het lot van de persoon in kwestie onthullen.

• Dus het is veilig om te zeggen dat horoscopen onderdeel zijn van astrologie en niet andersom.

Het belang van astrologie

Van de vele dingen waar we het allemaal over eens zijn, is een van de punten dat er veel dingen gebeuren in het leven van een persoon zonder duidelijke reden. Terwijl de meer wetenschappelijk geneigde mensen het slechts ’toeval’ kunnen noemen, geloven sommige andere mensen dat er altijd een verklaring is.

Aangezien alle beesten absoluut deel uitmaken van dezelfde natuur en hetzelfde universum, is het niet zo ongelooflijk dat de verschillende elementen van het universum een ​​zekere invloed op elkaar hebben.

Dus, hoewel ik de astrologie niet van harte steun, zal ik nooit het feit dat er bepaalde dingen zijn die ik niet kan verklaren, uitsluiten, maar als diepgaand en zonder vooroordelen bestudeerd wordt, kan astrologie hierop antwoorden.

Hiertoe wil ik Albert Einstein citeren,

“Astrologie is een wetenschap op zich en bevat en verheldert het lichaam van kennis. Het heeft me veel geleerd en ik ben er veel dankbaar voor.”

https://zodiac-horoscoop.nl/