Re-direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Metamorfoze is dé oplossing voor het behoud van cultureel erfgoed

Om het verval van cultureel erfgoed tegen te gaan, wordt er tegenwoordig gezocht naar innovatieve oplossingen. De Nederlandse overheid vindt het behoud van erfgoed ook erg belangrijk en heeft daarom ook een oplossing in het leven geroepen. Hiervoor werken zij samen met hun ervaren partner GMS. Dit is een bedrijf dat al ruim dertig jaar actief is in het archiveren van verschillende bestanden. Samen hebben zij het programma Metamorfoze opgezet. Dit systeem bewaakt de kwaliteit van de Koninklijke Bibliotheek. Hoe dit werkt? Dat vertellen wij u graag.

Het digitaliseringstraject verloopt volgens een vast stappenplan

Het Metamorfoze project heeft als doel om materialen op zorgvuldige wijze te digitaliseren. Dit is zeker bij bestanden die vaak bekeken moeten worden een oplossing. Steeds opnieuw een kaart of ander bestand raadplegen zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit zichtbaar verslechtert. Metamorfoze zorgt voor het behoud van diverse materialen door gebruik te maken van een vast stappenplan. Dit stappenplan verloopt als volgt:

  • Projectplan: de specialisten stellen een projectplan op met alle stappen die doorlopen moeten worden om het Metamorfoze programma te gebruiken.
  • Inventarisatie en inname: alle materialen worden geïnventariseerd, waarna de wensen en eisen worden vastgesteld volgens de richtlijnen van het programma. Zodra alles is goedgekeurd, mogen de materialen worden ingeklaard.
  • Uitvoering: het materiaal wordt geheel volgens plan gedigitaliseerd en er wordt ook een speciale controleprocedure ontwikkeld, om te zien of alles volgens plan verloopt.
  • Digitale bestanden: indien nodig worden de materialen bewerkt, uiteraard met behoud van de structuur van de bestanden. Zodra alles geüpload is, worden de materialen en bestanden teruggestuurd naar de opdrachtgever.

Laat het digitaliseren over aan de specialist

Zoals u merkt, is het digitaliseren van bestanden een vrij lastig en uitgebreid proces. Daarom doet u er verstandig aan om dit over te laten aan een specialist. GMS helpt u graag om het digitaliseringsproces voor verschillende materialen tot in de puntjes uit te voeren. Neem daarom contact op met dit bedrijf om gebruik te maken van het Metamorfoze programma.

https://gmsnl.com/