Re-direct
Image default
Meubels

Eetkamerstoelen trends die je niet mag missen

Ben je al een hele tijd in meubelwinkels, webshops en interieurmagazines op zoek naar mooie stoelen voor je eetkamer? Dan kan het nooit kwaad om naar de meest recente trends te kijken. In deze blog vind je een overzicht van wat er op dit moment leeft in de interieurwereld. Het is de perfecte plek om wat inspiratie op te doen. 

De Japandi look

Voor een trendy eetkamer moet je de Japandi stijl integreren. Japandi is een samentrekking van ‘Japans’ en ‘Scandi’. Deze woonstijl is een mix van deze twee stromingen, en wordt getypeerd door lichte houtsoorten en een minimalistische vormgeving. Dat is een van de redenen waarom houten eetkamerstoelen plots zo populair zijn. Simpele houten stoelen, zonder kussens of een stoffen/lederen bekleding, zijn hipper dan ooit. Een mooi voorbeeld hiervan is de Carl Hansen Wishbone Chair. Het ontwerp past perfect in een Japandi eetkamer. 

Variatie is welkom

Tegenwoordig is het niet meer nodig dat alle eetkamerstoelen er hetzelfde uitzien. Variatie is het codewoord. Maak dus gerust een mix and match van verschillende modellen. Probeer wel een beetje eenheid te creeren door stoelen te kiezen die gemaakt zijn uit dezelfde houtsoort, of eenzelfde model in twee of drie kleuren aan de tafel te plaatsen. 

Zitbank als alternatief

Steeds meer mensen vervangen de stoelen aan een zijde van hun eettafel door een zitbank. Dat kan een verplaatsbare zitbank zijn, maar evengoed een vaste zitbank tegen de muur. Zo’n vast meubel is erg nuttig in kleinere eetkamers, omdat je hiermee plaats bespaart. Voeg nog wat opbergruimte toe onder de zitbank en je eetkamer wordt weer een stuk praktischer. 

Low dining

Traditionele eettafels zijn ongeveer 75 cm hoog. In de low dining trend worden ze verlaagd naar circa 68 cm, samen met verlaagde stoelen van ongeveer 45 cm hoog. Door een stuk lager te zitten, ontstaat er een lounge-effect dat een gevoel van ontspanning met zich meebrengt. Bovendien is lager zitten niet alleen aangenaam, het heeft ook een onverwacht voordeel. Door je houding te veranderen, positioneert je lichaam zich beter voor de spijsvertering. Dit resulteert in een minder opgeblazen gevoel. Deze trend is dus een win-win!