Re-direct
Image default
Beauty en verzorging

Een gids voor het creëren van de beste BIAB nagels

Als je de oude manicure zat bent en je je nail art naar een hoger niveau wilt tillen, dan zijn BIAB nagels de perfecte keuze! BIAB nagels: wat is het precies? BIAB nagels bestaan al een tijdje, maar tot voor kort kregen ze niet zoveel aandacht. Nu steeds meer mensen acryl verruilen voor iets dat zachter is voor hun natuurlijke nagels, bieden BIAB nagels een geweldig alternatief dat er net zo uitziet als gel of acryl zonder schadelijke bijwerkingen. In deze blogpost leer je precies hoe je thuis prachtig uitziende BIAB nagels kunt maken – van het voorbereiden van je natuurlijke nagelbedden, het kiezen van kleuren en designs tot het correct aanbrengen van de BIAB. Na het lezen van dit blogartikel kun je vol vertrouwen prachtige BIAB nagels in salonstijl maken zonder veel geld uit te geven in een salon. Laten we beginnen! 

1. Kies de juiste vorm en grootte voor je nagels 

Een van de belangrijkste aspecten van het verzorgen van je nagels is het kiezen van de juiste vorm en grootte. Dit kan een groot verschil maken in hoe je nagels eruitzien en hoe comfortabel ze aanvoelen. Bij het kiezen van de juiste vorm is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je vingers en de algemene stijl die je zoekt. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, zoals ovaal, vierkant en stiletto. Bovendien is de grootte van je nagels ook belangrijk. Te lange of te korte nagels kunnen oncomfortabel zijn en leiden tot scheuren of breken. Overweeg daarom altijd wat het beste werkt voor je handen en zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. Met deze tips kun je je nagels in de best mogelijke vorm en grootte krijgen.

2. Bereid je nagels voor met een nagelbuffer en nagelriemolie 

Wie wil er nu geen perfecte nagels hebben? Het is belangrijk om niet alleen te letten op de nagellak die je gebruikt, maar ook op de voorbereiding van je nagels. Een nagelbuffer en nagelriemolie kunnen daarbij helpen. Met een nagelbuffer kun je je nagels glad maken en de natuurlijke glans herstellen, waardoor je nagels er gezond uitzien. Nagelriemolie kan helpen bij het voeden van je nagels en nagelriemen, wat kan helpen om scheurtjes en droogheid te voorkomen. Zo creëer je de perfecte basis voor elke BIAB. Dus waarom niet investeren in een nagelbuffer en nagelriemolie voor de perfecte manicure?

3. Breng een dunne laag primer aan om een gelijkmatig oppervlak te creëren 

Het is belangrijk om een goede basis te leggen voor een langdurige manicure. Breng daarom altijd een dunne laag primer aan voordat je begint met het aanbrengen van BIAB. Niet alleen zorgt deze laag ervoor dat de BIAB beter hecht aan je nagels, het zorgt ook voor een gelijkmatig oppervlak. Hierdoor is het resultaat niet alleen mooier, maar blijft je manicure ook langer zitten. Ga dus voor die perfect gepolijste look en neem de tijd om een goede basis te leggen met een primer.

4. Laat de BIAB uitharden in een UV- of LED-lamp volgens de instructies van de fabrikant

Het uitharden van uw nagels na een BIAB-behandeling is een belangrijk onderdeel van het proces om prachtige, duurzame nagels te creëren. Om dit te bereiken, is het essentieel om de BIAB uit te laten harden in een UV- of LED-lamp (verkrijgbaar bij polygelshop) volgens de instructies van de fabrikant. Het kan misschien wat langer duren dan u gewend bent, maar het eindresultaat zal het wachten meer dan waard zijn. Dus, neem uw tijd en volg de instructies zorgvuldig op voor prachtige nagels die niet alleen mooi, maar ook sterk en veerkrachtig zijn.

5. Voeg topcoat toe voor een glanzende afwerking en extra duurzaamheid 

Breng jij regelmatig BIAB aan, maar blijft het niet lang zitten? Dan is het toevoegen van een topcoat voor jou misschien wel de oplossing. Niet alleen zorgt een topcoat voor een prachtige glanzende afwerking van je nagels, maar het verlengt ook nog eens de levensduur van je manicure. Deze extra laag sluit de kleur van je nagellak als het ware in, waardoor deze minder snel zal chippen of beschadigen. Bovendien zorgt het voor extra bescherming tegen slijtage door bijvoorbeeld water of handcrème. Dus ben jij ook op zoek naar een mooie en langdurige manicure? Voeg dan zeker een topcoat toe aan je nagelroutine! Benieuwd naar meer handige tips; lees meer…