Re-direct
Image default
Meubels

4 Tips voor de juiste stoel

Vier tips voor het kiezen van de juiste stoel

Of het nu voor werk, studie, kantoor of thuis is – met de juiste stoel kan het ontstaan van aandoeningen aan het bewegingsapparaat op den duur worden voorkomen. Bij de keuze van een stoel zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn de top 4, waarvan een stoel de juiste moet zijn. Daarna op zoek naar een stoel? Bekijk dan eens deze website en bestel betaalbare designer stoelen.

1 directiestoel, managerstoel, draaistoel, conferentiestoel of bezoekersstoel?

Bij het kiezen van een stoel is het essentieel om drie dingen te definiëren: gebruiker, omgeving en waardevolle levensduur. Directiestoelen en managersstoelen zijn stoelen die voldoen aan de functionele en esthetische eisen van een representatieve en meer formele omgeving. Met de juiste bekleding kunnen ze echter ook in informelere ruimten of het thuiskantoor worden gebruikt. De bedieningsmodellen zijn ontwikkeld als antwoord op diegenen die op zoek zijn naar een stoel met een hoog prestatievermogen, maar tegelijkertijd een intuïtief en ongecompliceerd ontwerp: de ideale oplossing voor de bediening van kantoren, maar ook voor de studiehoek thuis. Conferentiestoelen en vergaderstoelen zijn daarentegen soorten stoelen die gecreëerd zijn om gedeelde ruimten te creëren waar de gebruiker vaak van plaats verandert, maar toch een bepaald comfortniveau vereist.

 

2 De stoel moet zich aanpassen aan de gebruiker

De stoel waarop we werken of studeren zal gedurende vele uren van de dag onze metgezel zijn. Net als bij een jurk moet de stoel zich aan onze maten aanpassen. Dit betekent dat hij vanuit elke hoek verstelbaar moet zijn:

 

Rugleuning

De rugleuning moet steun bieden aan de rug en moet verstelbaar zijn. Indien mogelijk kiest u bij voorkeur altijd voor de optie met in hoogte verstelbare lendensteun. De lendensteun zorgt ervoor dat de natuurlijke kromming van de wervelkolom behouden blijft en bevordert een correcte lichaamshouding. 

Zitting

Voor een correcte zithouding is het essentieel dat de kniehoek 90° is en de voeten plat op de vloer staan. Deze positie zorgt voor een betere bloedcirculatie en vermindert vermoeidheid. Daarom moet de zitting in hoogte verstelbaar en bekleed zijn om geen druk te veroorzaken. Voor bijzonder lange mensen is het ook aan te bevelen de diepte van het hart aan te passen, zodat het bovenste deel van het been voldoende steun heeft.


3 Een comfortabele stoel moet bewegingsvrijheid bieden

Een comfortabele stoel moet stabiel zijn en tegelijkertijd bewegingsvrijheid bieden. Daarom is het goed om een stoel te kiezen met een 5-steronderstel op wieltjes. De wielen kunnen van verschillende types zijn. Om de juiste te kiezen, is het van cruciaal belang rekening te houden met de vloer waarop de stoel zal worden gebruikt. Voor harde vloeren kiest u bij voorkeur rubberen wielen die de coating niet beschadigen, terwijl u op tapijt beter kunt kiezen voor harde wielen om het glijden te vergemakkelijken. Indien mogelijk is het raadzaam altijd te kiezen voor zelfremmende wielen die voorkomen dat de stoel uit de hand glijdt.

4 Ook het oog wil zijn deel

Last but not least, de esthetiek: een comfortabele stoel moet ook een lust voor het oog zijn. De meeste onderdelen van een stoel zijn verkrijgbaar in twee of meer stijlen om u de esthetische en functionele oplossing te bieden die het beste bij uw behoeften past. De kleur van de plastic of metalen onderdelen kan worden gecombineerd met de structuur van het bureau of het omringende meubilair: kleuren zoals zwart en wit zijn passe-partout, terwijl het chromen oppervlak meer geschikt is voor een elegante of formele omgeving.

 

Koop goedkope design meubelen eenvoudig online! Vandaag besteld is deze week nog in huis 

 

https://www.sumato.nl/stoelen/