Re-direct
Image default
Vervoer en transport

5 tips voor een soepele verhuizing

Heeft u binnenkort een verhuizing op de planning staan? Dat kan best een stressvolle aangelegenheid zijn waar mensen vaak erg tegenop zien. Gelukkig hoeft verhuizen helemaal niet zoveel werk te zijn! In dit blog geven wij u graag vijf handige tips om uw verhuizing soepel te laten verlopen. Lees snel verder!

Tip 1: Schakel een verhuisdienst in

Door het inhuren van een goede, betrouwbare verhuisdienst zoals Verhuisbedrijf Keurmerkverhuizer in Rotterdam is uw verhuizing ineens een stuk minder werk. U hoeft dan zelf niet te gaan sjouwen met zware dozen en bent er van verzekerd dat uw inboedel veilig en intact op uw nieuwe adres arriveert. Keurmerkverhuizer staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar om u te helpen met uw verhuizing in de regio Rotterdam. Wij verzorgen zowel verhuizingen voor particulieren als bedrijven en zijn gespecialiseerd in spoedverhuizingen, seniorenverhuizingen en ontruimingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een scherp geprijsde offerte aan!

Tip 2: Maak de administratie op orde

Misschien is de administratie niet het eerste waar u aan denkt bij het regelen van een verhuizing, maar toch is dit ontzettend belangrijk! Deze zaken zijn belangrijk om op tijd te regelen voor uw verhuizing:
– Schrijf u in bij uw nieuwe gemeente
– Geef uw nieuwe adres door bij belangrijke instanties zoals uw bank, werkgever, uw lopende verzekeringen en de belastingdienst
– Check of u uw huidige contracten voor water, energie, gas, internet en televisie mee wilt verhuizen naar uw nieuwe adres of sluit nieuwe af.
– Wijzig het adres op de chip van uw hond of kat

Tip 3: Sorteer uw spullen

Een verhuizing is het ideale moment om eens goed naar uw spullen te kijken. Wat mag er allemaal mee naar uw nieuwe huis? En welke spullen heeft u misschien niet meer nodig? Ga voorafgaand aan de verhuizing eens door al uw spullen en maak een selectie. Het afscheid nemen van spullen kan soms best lastig zijn, maar u zult merken dat het ook een enorme opluchting is! Bovendien wordt het inrichten van uw nieuwe woning een stuk gemakkelijker wanneer u minder spullen in uw nieuwe woning heeft.

Ontspullen, hoe moet dat?

Het sorteren van al uw spullen kan aanvoelen als een hele klus. U kunt het best beginnen door uw spullen in te delen in categorieën. Leg bijvoorbeeld eerst al uw boeken, cd’s, kleding of papierwerk bij elkaar op een stapel. Een aantal items zijn misschien gemakkelijk om te sorteren. Kijk bijvoorbeeld goed of uw etenswaren en medicijnen niet al over datum zijn, in dat geval kunnen ze direct weg. Bekijk nu per overgebleven item of u deze recentelijk nog gebruikt heeft, nog nodig denkt te hebben of graag wilt houden vanwege de emotionele of financiële waarde. Is dit niet het geval? Zorg dan dat u deze op gepaste wijze recyclet. U heeft hierin een aantal opties:

– Het item weggeven aan een vriend of familielid.
– Het item doneren aan een kringloopwinkel. Veel kringloopwinkels zijn bereid om zwaardere spullen voor u op te komen halen.
– Het item doneren aan een goed doel. Denk hierbij ook aan de voedselbank, dierenasiels, opvancentra etc. Er zijn altijd wel plekken waar uw spullen goed terecht komen.
– Het item verkopen via internet of op een rommelmarkt.
– Het item weggooien

Tip 4: Maak een plan

Het is voor ons als verhuisbedrijf erg handig als wij in uw nieuwe woning weten waar u alle spullen wilt hebben. Hiervoor kunt u een plattegrond maken en op alle verhuisdozen schrijven in welke ruimte deze moeten komen te staan. Het is handig om dit zowel op de bovenkant als de zijkant van de doos te schrijven, zodat dit altijd goed te zien is.

Tip 5: Regel parkeerplek

Het is erg handig als de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij de voordeur van uw woning kan parkeren. Bedenk daarom vooraf waar de verhuiswagen het best kan parkeren. Eventueel kunt u vast met uw nieuwe buren afspreken dat er plek wordt vrijgehouden.

https://www.keurmerkverhuizer.nl/