Re-direct
Image default
Bedrijven

De voor -en nadelen van hardware leasen als bedrijf

Alles gaat tegenwoordig online. Denk aan bestellingen, aanvragen, marketing en nog vele andere aspecten die voor bedrijven zeer belangrijk zijn. Dit resulteert in het feit dat bedrijven steeds opzoek zijn naar de beste en snelste apparatuur. Dit klinkt niet als een probleem, maar in de praktijk blijkt dat dit een enorme kostenpost is voor veel bedrijven.

Daarom is het als bedrijf ook wel goed om u af te vragen of steeds nieuwe hardware kopen eigenlijk wel een goed idee is. Is het niet beter om voor hardware leasen te gaan? Om u te helpen bij deze lastige vraag worden verder in dit artikel enkele voor -en nadelen genoemd als u hardware wilt gaan leasen.

Is hardware leasen duur?

Het eerste wat u als bedrijf wilt weten is of hardware leasen duur is. Steeds nieuwe apparatuur kopen is een zeer grote kostenpost, helaas is leasen ook niet gratis. U zult namelijk per maand een vast bedrag moeten overmaken voor het gebruik van de apparatuur. Als u de apparatuur koopt doet u een eenmalige investering en kunt u de apparaten in het vervolg gebruiken.

Nu klinkt dit als een nadeel, maar als we het gaan vergelijken met de kosten die u maakt met het steeds opnieuw kopen van apparatuur blijkt dat leasen goedkoper is. Zo wordt de oude apparatuur namelijk op termijn minder waard en betaald u dus afschrijvingskosten. U kunt het vergelijken met het kopen van de nieuwste iPhone. Deze iPhone is een jaar later een stuk minder waard door de komst van nieuwere versies.

Ondanks het feit dat u als bedrijf maandelijks een vast bedrag betaald zult u op lange termijn erachter komen dat u minder geld kwijt bent aan leasen. Ook is leasen zeer interessant voor kleinere of nieuwe bedrijven. U hoeft namelijk geen grote investering te doen aan het begin.

Tot slotte hoeft u zich niet druk te maken over niet werkende apparaten. U loopt met leasen niet tegen verassingen gaat als het gaat om de onderhoud van apparaten. Hardware leasen betekent dat niet werkende apparaten worden opgehaald en worden vervangen of worden gerepareerd zonder extra kosten.

Hardware

Is hardware leasen gemakkelijk?

Het antwoord is JA! U kunt namelijk bij een IT bedrijf, zoals NEG IT Solutions, aangeven welk apparatuur u wilt leasen en de hoeveelheid hiervan. Op die aanvraag komt een kostenplaatje naar voren waar u als bedrijf akkoord kunt gaan of niet. U zit hier nog nergens aan vast. Op het moment dat alles is afgesproken wordt de apparatuur naar u toegebracht en zelfs geïnstalleerd. Dit is ideaal want het installeren en het loskoppelen van hardware kan een zeer tijdrovende taak zijn.

Niet werkende apparaten worden ook weer opgehaald en vervangen. Ook als u er voor kiest om nieuwere versies of apparaten te kopen, komt de IT professional langs om de oude apparaten op te halen.

Een nadeel van hardware leasen is wel dat het soms wat meer tijd kost dan het kopen van nieuwe hardware. Dit komt omdat bij het kopen van hardware u precies weet wat u koopt en wanneer het binnenkomt. Bij hardware leasen zal wat meer papierwerk tevoorschijn komen. Dit om bepaalde afspraken te maken en het proces op lange termijn goed te laten verlopen.