Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Wat is een kooiaap in de transportsector?

In eerste instantie denk je waarschijnlijk aan een dierentuin, maar dat heeft hier niks mee te maken. Op het transportproces van een dierentuin na misschien. Een kooiaap wordt ook wel een meeneemheftruck genoemd, dit klinkt je mogelijk wel bekend in de oren. Een kooiaap is een erg handig systeem waardoor je op elke locatie een heftruck ter beschikking hebt. Mocht je nog steeds vraagtekens hebben bij de term kooiaap, lees dan even verder. In onderstaande blog zal de uitleg van een kooiaap oftewel een meeneemheftruck plaatsvinden.

Een kooiaap

Een meeneemheftruck, of te wel een kooiaap is een attribuut welke toegevoegd kan worden aan een vrachtwagen. Deze heftruck is erg licht en zeer wendbaar, op deze manier kan deze makkelijk meegenomen worden. Een voordeel van een kooiaap is dat er altijd een heftruck voor handen is als deze niet aanwezig is bij een afleverlocatie. De kooiaap kan bevestigd worden aan de achterkant van een vrachtwagen zodat deze geen plek in het ruim inneemt en het niet ten koste gaat van de capaciteit van het ruim. De naam van deze heftruck stamt af van Hessel Kooi, dit is de uitvinder van dit systeem. Waar dit systeem nu wereldwijd gebruikt wordt werd dit vroeger gebruikt in het bloembollentransport.

Werking van een kooiaap

Op de achterkant van een vrachtwagen zijn kokers ontworpen waar de kooiaap precies in past met de vorken. De kooiaap kan zichzelf daarna zelf op tillen waarna deze verzekerd kan worden door de chauffeur. Doordat dit systeem erg makkelijk is kan de heftruck erg snel losgekoppeld en opgehangen worden wat ervoor zorgt dat er niet veel tijd verloren gaat. Er zijn sinds kort ook kooiapen te koop welke onder de trailer bevestigd kunnen worden. Hierdoor zwenkt de vrachtwagen nog minder uit wat bepaalde problemen oplost.

Waar kan ik terecht?

Voor een kooiaap kan je vaak terecht bij een logistiek bedrijf zoals Melis logistics. Een logistiek dienstverlener heeft vaak verschillende opties voor kooiaap transport. Zowel voor nationaal als internationaal vervoer kan je terecht bij dit transportbedrijf waardoor er veel mogelijkheden zijn. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen en vragen naar de

https://www.melislogistics.nl/