Re-direct
Image default
Bedrijven

Tips om te besparen op gas

Gas besparen is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste moet u zich voorbereiden op stijgende kosten, extra belastingen op gas zullen namelijk de prijzen doen stijgen. Hoe minder gas u gebruikt, hoe meer u bespaart. Naast de besparing op gas kunt u ook financieel veel geld besparen.

Bekijk onderstaande tips en informatie waarmee jij aan de slag kunt gaan om gas te besparen!

 

Een viertal tips: Besparen op gas

Gas besparen met uw cv-ketel

In Nederland hebben bijna alle cv-ketels hulp nodig. Ze hebben veel vermogen nodig om genoeg water naar de radiatoren te voeren om ze goed te kunnen verwarmen. Dat komt omdat de meeste radiatoren (en convectoren, vloerverwarming) niet regelbaar zijn. Dit leidt tot een slechte stroming van het verwarmingswater in het hele centrale verwarmingssysteem.

De gemiddelde kosten om dit probleem te verhelpen bedragen enkele honderden euro’s. De exacte kosten zijn afhankelijk van uw centrale verwarming, maar u kunt bijna 20% van uw totale gasverbruik besparen. Als de gasprijzen hoog zijn, kunt u verwachten uw investering in slechts één tot drie jaar terug te verdienen.

 

Toch langer kunnen blijven douchen maar wel gas besparen

Naast verwarming gaat een groot deel van uw gasverbruik op aan warm water. Daarom is het verstandig om ook daar naar te kijken. Een typische douchekop op de markt verbruikt een relatief grote hoeveelheid water. Als u deze vervangt door waterbesparende douchekoppen, verbruikt u veel minder warm water. En dat bespaart gas, in korte tijd bespaart u gemiddeld 200 euro per jaar.

Het gebruik van een waterbesparende douchekop bespaart ook stress, u kunt gewoon de douche gewoon gebruiken zoals u gewend bent. Misschien kunt u daarbij een douchewekker of een zandloper aanschaffen om het wat korter te houden.

 

Gas besparen met radiator ventilators

Geld besparen op gas en uw comfort verhogen? Het werkt heel goed met de radiator ventilator. Radiatoren verwarmen de lucht en oppervlakken in huis, hierdoor stijgt de verwarmde lucht naar boven en zuigt de radiator onderaan koudere lucht aan. Dit proces neemt veel tijd in beslag.

Radiatorventilatoren werden uitgevonden om het verwarmingsproces te versnellen. Hierdoor stijgt de kamertemperatuur sneller en hoeft de ketel minder te werken. Het creëert een vloeibare stroom warme lucht, waardoor de kamer warmer aanvoelt.

 

Gas besparen met radiatorfolie

De meeste huizen hebben radiatoren, die warme naar binnen stralen. Hoe heter het cv-water, hoe meer warmte de radiatoren afgeven.

De warmte wordt zowel naar de kamer als naar de muren en ramen achter de radiatoren gestraald. Veel warmte ontsnapt naar buiten door ongeïsoleerde muren. Door radiatorfolie achter de radiator te plaatsen kan de warmte-uitstoot tot 96% worden verminderd, aangezien de warmte dan alleen binnenshuis wordt uitgestraald. Zelfs met geïsoleerde muren en dubbele beglazing bespaart radiatorfolie gas!

 

https://bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/gas-besparen/gas-besparen-4-tips-om-snel-gas-te-besparen