Re-direct
Image default
Bedrijven

Voor- en nadelen van houten tuinmeubelen

Bij tuinmeubelen denk je waarschijnlijk al snel aan hout. Voordat je ze aanschaft, zetten we nog even op een rijtje waarom het een logische keuze is maar ook waar je rekening mee moet houden bij houten tuinmeubelen.

Natuurlijke uitstraling

Deze is een inkoppertje: een natuurlijke uitstraling. Als je een echt buitenmens bent, dan houd je je tuin het liefst zo natuurlijk mogelijk met gras, struiken, bloemen en planten. Houten tuinmeubelen maken dit plaatje dan compleet. Denk dan ook verder dan stoelen en tafels, maar ga ook voor borders en schuttingen van hout of natuursteen.

Keuze genoeg in houten tuinmeubelen

Eerlijk is eerlijk: qua tuimeubelen heb je de grootste kans van slagen als je gaat voor hout. Zeker als je van natuurlijke materialen houdt, kom je daar al snel op uit. Andere opties zijn kunststof of plastic en waarschijnlijk is dat dan niet helemaal jouw smaak. Je kunt ook gaan voor een combinatie aan materialen zoals een teakhouten tafel met stoelen van aluminium en rotan.

Onderhoud

Hout is ‘levend’ materiaal en heeft dus onderhoud nodig. Met een paar simpele tips kun je toch al ver komen. Spoel de houten tuinmeubelen eerst even af voordat je ze gaat behandelen met lak en een beschermende olie. Beschermen met een hoes lijkt misschien verstandig, maar als er condens ontstaat tussen de hoes en de meubelen zorgt dit er juist voor dat het hout sneller gaat rotten. Als je in de zomer de houten tuinmeubelen op gras hebt staan, raden we je aan om ze op een andere ondergrond te zetten, bijvoorbeeld op tegels. Staan jouw houten tuinmeubelen in het gras in de tuin? Dan raden we aan om die in de winter even op de stoep te zetten. Het winterweer kan er voor zorgen dat er een groene aanslag op de houten tuinmeubelen komt.

https://www.outsidemeubelen.nl/