Re-direct
Image default
Bedrijven

Vier verschillende bouwmethoden voor uw huis

Er zijn tegenwoordig verschillende bouwmethodes voor uw woning mogelijk, maar wat is nu de beste keuze voor uw eigen huis? Het standaard gemetselde huis kennen we natuurlijk allemaal. Echter zijn er nog veel meer methoden om een huis te bouwen waarbij er geen baksteen gebruikt wordt. Elke methode van bouwen heeft zijn eigen kenmerken. Hieronder worden vier verschillende bouwmethoden omschreven die wellicht interessant zijn voor uw toekomstige woning.

De traditionele bouwmethode

De traditionele methode van huizen bouwen maakt gebruik van bouwblokken en gevelstenen die door middel van beton en mortel op elkaar worden gestapeld. Tegenwoordig werken de meesten nog met deze bouwmethode. Er zijn vele voordelen aan deze bouwmethoden. Voordelen zijn onder andere dat het een zeer lange levensduur heeft, het heeft vrijwel geen architecturale beperkingen heeft. Daarnaast is deze bouwmethode niet zo uniek als onderstaande.

Staalbouw bouwmethode

Staalbouw wordt vooral in de industriebouw toegepast. Tegenwoordig is deze methode ook in de woningbouw steeds vaker te zien. Staalbouw heeft een relatief lichtere constructie en heeft een snelle bouwtijd casco. Daarentegen heeft deze bouwmethode wel een beperkte brandwerendheid, heeft het een gebrekkige akoestiek en wordt er vaak gestuit op zogenaamde stedenbouwkundige beperkingen.

Houtskeletbouw bouwmethode

Houtskeletbouw is een bouwmethode die we vaak zien in Scandinavië. Een houten skelet wordt opgevuld met platen waartegen isolatiemateriaal wordt vastgemaakt. Een van de voordelen van deze bouwmethode is dat het vrij snel in elkaar te zetten is en dus snel te realiseren is. Echter kan deze bouwmethode ook zorgen voor gebrekkige ventilatie.

Prefab bouwen bouwmethode

Prefab bouwen is een hoogwaardige bouwmethode die een aanzienlijke korte bouwtijd heeft. Bovendien kan deze bouwmethode vaak tegen een voordelige prijs worden aangeboden. Bij deze bouwmethode worden de verschillende onderdelen op maat geleverd en worden ze vaak al met elektriciteit en sanitaire voorzieningen ingebouwd. Een prefab woning wordt vaak op basis van uw wensen ontworpen door een architect. Deze bouwmethode wordt steeds populairder. Een prefab woning heeft dan ook vele voordelen. Denk bij de voordelen van een prefab woning onder andere aan een korte bouwtijd, een hoge duurzaamheid en een energiebesparing.

https://bruis-architectuur.nl/prefab-woning