Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Mijn rolgordijnen ruiken niet fris, hoe los ik dit op?

Wat is de beste manier om stank van rolgordijnen weg te werken?

Verwijder de rolgordijnen en bestrooi ze grondig met zuiveringszout voor je ze plat op de vloer legt. Laat het zo lang mogelijk intrekken – minstens een uur of liever nog een nacht – voor je het poeder voorzichtig wegzuigt en weer ophangt. De stank zou nu verdwenen moeten zijn.

Wat is de bron van de geur van mijn rolgordijnen?

De rolgordijnen kunnen allemaal onlangs vervangen zijn, en het nieuwe vinyl kan een onaangename geur afgeven, vooral als het door de zon verwarmd wordt. Als het rolgordijn gloednieuw is, was ze dan en besprenkel ze met een azijn/water oplossing om van de stank af te komen.

Is het mogelijk dat rolgordijnen stinken?

Vinyl wordt gebruikt om de meeste zonwerende rolgordijnen voor ramen te maken. De vinyl rolgordijnen kunnen een duidelijke geur hebben als je ze voor het eerst uit de doos haalt. De geur van vinyl vervaagt met de tijd, maar je kunt er meteen vanaf komen door de rolgordijnen schoon te maken.

Is het waar dat verduisterende rolgordijnen een kenmerkende geur hebben?

De meeste, zo niet alle, verduisterende rolgordijnen zullen bij het voor het eerst openen een beetje geuren, maar dit vervaagt met de tijd, en een korte wasbeurt voor het ophangen helpt om eventueel achtergebleven geurtjes te verwijderen.

Wat is de beste manier om de doordringende geur van rolgordijnen te verwijderen?

Witte azijn – Azijn kan ook gebruikt worden om de stank die je jaloezieën produceren te bestrijden. Meng in een spuitfles azijn en water goed door elkaar. Dat is het-je mag nu een piepklein gebied bespuiten om te zien hoe het met het materiaal reageert. Als de spot van verduisterende gordijnen na een paar uur bevredigend is, kun je het hele gordijn ermee besproeien. Laat het daarna nog een paar uur aan de lucht drogen. Dit werkt als een ontgeurder en kan op wonderbaarlijke wijze geurtjes uit je gordijnen verwijderen in slechts één wasbeurt!

Disclaimer: Volg deze instructies op eigen risico. De adviesgever aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen of schade veroorzaakt door het volgen van doe-het-zelf methoden. Omdat alle rolgordijnen verschillend zijn, raden we altijd aan eerst bij de fabrikant of winkelier van je jaloezieën te informeren voor je iets aan je jaloezieën aanpast. Zoek ook de hulp van een vakman als je je niet op je gemak voelt op eigen houtje.

https://www.raamdecoratie.com