Re-direct
Image default
Bedrijven

Met deze tips vind je jouw stageplek

Na jarenlang studeren ga je eindelijk proeven van het werkveld. Een hele leuke en leerzame, maar ook spannende tijd. Want waar vind je nou een leuke stageplek die past bij jou en je leerdoelen? Bekijk deze tips.

Via je opleiding

De kans is groot dat jouw opleidingsinstelling contacten heeft met stage-aanbieders. Bij veel opleidingen wordt een stagemarkt georganiseerd, waar bedrijven zich kunnen voorstellen aan studenten. Dit is een laagdrempelige manier om kennis te maken met bedrijven en een eerste indruk te krijgen of het bedrijf en de werkzaamheden bij je passen. Ook als jouw school geen stagemarkt organiseert, heeft zij ongetwijfeld een groot netwerk. Informeer hier eens naar bij je docenten.

Via vacatures

Veel bedrijven zetten vacatures online voor hun stageplaatsen. Om het makkelijk te maken bestaan er ook websites waar je alle stagevacatures bij elkaar vindt. Geef aan waarnaar je op zoek bent, bijvoorbeeld een stage in Amsterdam. Je krijgt vervolgens alle stages in Amsterdam te zien. Je kan dit nog specifiek uitfilteren voor bijvoorbeeld jouw opleiding, of een ander trefwoord dat je belangrijk vindt. Ook kan je een zoekopdracht instellen. Zo komen de vacatures voor een stage in Amsterdam direct in je inbox en hoef je niet zelf op zoek te gaan.

Zelf zoeken

Wil je niet afhankelijk zijn van de beschikbare vacatures maar het heft in eigen hand nemen? Laat dan zelf iedereen weten dat je op zoek bent naar een stageplek. Gebruik je sociale contacten en sociale media om iedereen in je omgeving te laten weten waarnaar je op zoek bent. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld LinkedIn. Ook kan je zelf contact opnemen met bedrijven waar je graag stage zou willen lopen. Je kan altijd een open sollicitatie sturen, of even bellen om te informeren of zij met stagiaires werken. Dit eigen initiatief wordt vaak gewaardeerd door werkgevers.

https://fiks.nl/stage/amsterdam/