Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Het verschil tussen een ladder en een trap

Het gebruiken van een ladder of trap bij een verbouwing of klusje is zeer effectief, zo kom je er beter bij en kan je hoger werken. Het is natuurlijk wel goed om te weten of een trap of ladder beter bij jouw klus past. Lees daarom het artikel verder om erachter te komen. Ben je nog op zoek naar een ladder of trap, dan kan je bij rolsteiger.net terecht!

Het verschil in een trap en ladder

Het grootste verschil tussen een ladder en een trap zit voornamelijk in de tredes. Een ladder heeft een hellingshoek van 75 graden en een ladder heeft een hoek van 90 graden. Een trap heeft stijlen aan de zijkant maar in tegenstelling tot de ladder heeft de trap platte treden. Het komt ook vaak voor dat een trap is voorzien van een platform aan de bovenkant. Zo kan je gemakkelijker op de trap staan. Een trap wordt voornamelijk gebruikt voor huishoudelijke klusjes. Een ladder wordt meer bij professioneel gebruik gebruikt. 

Trap

Een trap is ontworpen om een ​​grote verticale afstand te overbruggen door deze te verdelen in kleinere verticale afstanden, dit wordt ook wel een reden genoemd. Trappen kunnen recht en rond zijn of kunnen bestaan ​​uit twee of meer rechte stukken die onder een hoek met elkaar zijn verbonden.

Ladder

Een ladder is een verticale of hellende reeks sporten of treden. Er zijn twee soorten ladders: een stijve ladder die zelfdragend is of die tegen een verticaal oppervlak zoals een muur kunnen worden geleund. De verticale treden van een stijve ladder zijn steiler. Stijve ladders zijn meestal draagbaar, maar sommige typen zijn permanent bevestigd aan een constructie, gebouw of uitrusting. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, hout of stevig plastic. 

 

Een trap of ladder voor mijn werkzaamheden?

Om deze keuze te maken is het belangrijk om te weten voor welke werkzaamheden je met de trap of ladder wilt uitvoeren. Voor klussen die wat meer tijd in beslag nemen, gebruik je vaak een trap. De brede treden en het platform zorgen ervoor dat je comfortabeler staat. Klussen die minder tijd kosten kan je ook prima uitvoeren met een ladder. De hoogte speelt ook een belangrijke rol. Met een ladder kom je eenvoudiger tot een grote hoogte. Ladders nemen vaak meer ruimte in beslag. Een ladder kan je dus minder makkelijk vervoeren. Het ligt maar net aan de klus die je hebt en wat jij zelf handig vindt.