Re-direct
Image default
Dienstverlening

Woon jij in Hoofddorp en wil jij je meterkast/groepenkast laten vervangen?

Een meterkast/groepenkast is een hele belangrijke plek in het huis. En de belangrijkste kast van het huis. Alle elektra in het huis wordt vanaf de meterkast geregeld. Daarom is het heel belangrijk dat als er werkzaamheden aan de meterkast worden gedaan dat het goed en zorgvuldig gebeurt. Als je wilt dat er niks mis gaat en dat alles zorgvuldig gedaan wordt, dan moet je een goede elektricien inschakelen zoals Elektricien Hoofddorp. Elektricien Hoofddorp is een erkend bedrijf en  vervangt dagelijks meterkasten en groepenkasten. De elektriciens van Elektricien Hoofddorp weten dus als geen ander hoe dit moet. Als je Elektricien Hoofddorp ingeschakeld dan bent ervan verzekerd dat alles goed verloopt. De elektriciens van Elektricien Hoofddorp hebben jarenlange ervaring en kennis opgebouwd, zo krijg jij de beste service. 

Wat zit er in een meterkast?

Om te weten welke voorschriften er zijn voor een meterkast is het eerst handig om te kijken wat een meterkast nou eigenlijk is, en kijken wat er allemaal in een meterkast zit. Iedere woning heeft tegenwoordig een meterkast. tegenwoordig wordt een meterkast een meterruimte genoemd. Het wordt tegenwoordig meterruimte genoemd omdat het niet meer op een kast lijkt zoals vroeger. Het is nu meer een ruimte met meters en verschillende aansluitingen. De inhoud van je meterkast bestaat uit gas, water en elektriciteitsaansluitingen. Ook komt de telefoonleiding in de meterkast binnen, en ook de glasvezel aansluiting, CAI en de stadsverwarming. Daarnaast zitten er in de elektronische installatie alle zaken die zijn aangesloten in de meterkast om apparaten van stroom te voorzien. Hierbij kun je denken aan lasdozen, bekabeling, wandcontactdozen/stopcontacten en schakelaars. De groepenkast bevindt zich ook in de meterkast. In de groepenkast komt alle elektriciteit binnen en de elektriciteit wordt vervolgens beveiligd en verdeeld over verschillende groepen. Ook de hoofdschakelaar valt onder de groepenkast. De hoofdschakelaar wordt gebruikt om je gehele installatie in een keer uit te schakelen en spanningsloos te maken. In oudere installaties kan het zo zijn dat er nog geen hoofdschakelaar aanwezig is. Elektricien Hoofddorp kan die dan voor je aansluiten.  

Gevaren van de meterkast

Een meterkast heeft een heleboel gevaren. Van bijvoorbeeld een defect kabel, een loshangend stopcontact of overbelasting kunnen er storingen komen in de elektrische installaties, en dat is vervelend. Maar wanneer de meterkast/groepenkast niet goed werkt dan is dat niet alleen vervelend maar nog ook nog eens heel erg gevaarlijk. Soms is er alleen materiële schade, maar er kunnen ook  fysieke schade zijn. Er kunnen bijvoorbeeld gewonde of zelf dode vallen als gevolg van stroom schokken of brand in de meterkast. De gevaarlijkste situatie ontstaat als er smeltende kunstof van de groepenkast op de kunststof gasleiding terecht komt. Dit heeft altijd een grote brand tot gevolg, die heel veel schade aanricht. Het spuitende en brandende gas blokkeert dan vaak de vluchtweg van de woning. Daarom is het belangrijk dat alle werkzaamheden aan de meterkast door een professionele elektricien worden gedaan. Schakel daarom Elektricien Hoofddorp in.