Re-direct
Image default
Woning en Tuin

Last van mieren, wat nu?

Mieren veroorzaken met hun kolonies van 5.000 tot 100.000 mieren vaak overlast. Ze komen af op voedselresten en in het bijzonder zoete voedselresten. Wanneer de mieren voedsel hebben gevonden gaan ze terug naar hun nest en vertellen ze hun zusjes over het voedsel door middel van een speciale geurstof dat ze uitstoten. Dit verspreid zich langzaam door het nest en voor je het weet heb je duizenden mieren door je huis lopen. Wat je ertegen kunt doen lees je hieronder.

Schade door mieren

Mieren kunnen voor verschillende soorten schade zorgen. Zo zorgen sommige soorten mieren voor grondverzakkingen omdat ze hun nesten en tunnels onder de grond graven. Dit kan voor serieuze kosten zorgen wanneer de tegels van bijvoorbeeld je terras gaan verzakken en je deze opnieuw aan moet leggen. Ook kunnen mieren voor serieuze gezondheidsklachten zorgen. Ze komen namelijk vaak op je voedsel af en wanneer je niet doorhebt dat de mieren het voedsel hebben aangetast eet je dit misschien nog wel op. Dit kan bacteriën van de mieren bevatten waar jij heel ziek van kan worden.

Wat kun je zelf doen tegen mieren?

Wanneer je last hebt van mieren wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Daarom hebben we de beste tips om mieren te bestrijden verzamelt bij onze bestrijders.

  • Giet kokend water over het mierennest.

Zorg ervoor dat je alle ingangen van het nest meepakt en herhaal dit een aantal dagen achter elkaar. In de meeste gevallen zal dit je probleem oplossen

  • Gebruik een mierenlokdoos

Een mierenlokdoos lokt mieren naar binnen waar ze vervolgens dood gaan. Let wel op aangezien je in eerste instantie meer mieren lokt.

  • Spray of poeder

Voor consumenten zijn er een aantal middelen op de markt om mieren mee te bestrijden. Spray of strooi het gif op de looproutes van de mieren om ze uit te schakelen. Dit lost echter nooit het gehele probleem op aangezien je er het nest niet mee uit kunt schakelen.

Wat te doen wanneer niks meer helpt?

Heb je nu alles al geprobeerd en lijkt niks te helpen tegen de mierenplaag in je huis of bedrijf? Twijfel dan niet en schakel een lokale bestrijder in. Hij beschikt over professionele middelen en technieken en kan je zeker van je probleem af helpen. Bel of mail hem voor een afspraak en hij zal je niet teleurstellen!

https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/mieren-bestrijden